Hlavní obsah
Cestování

Září na Vysočině začíná hravými akcemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Město Žďár nad Sázavou

Alotria na humnech

Víkend na Vysočině bude ve znamení hravých akcí, přesně tak, jak by si to Komenský přál. Stačí si jen vybrat, kam se podíváte.

Článek

Začátek školního roku je příležitostí nejen pro učení, ale také pro oslavu a zábavu. Tento víkend se na Vysočině ponese ve stylu „Škola hrou“, přesně tak, jak to měl na mysli význačný pedagog a filozof Jan Ámos Komenský. Tak si vyberte některou z našich akcí, které vám nabídnou skvělý start do nového školního roku.

Hrajeme si s historií na Farských humnech

Užijte si nedělní odpoledne plné radosti, smíchu a zábavy pro celou rodinu. 3. září se uskuteční již 3. ročník akce Alotria na humnech, a to v nádherném prostředí parku Farská humna ve Žďáře nad Sázavou.

Letos si pro vás ve Žďáře připravili něco opravdu výjimečného. Tématem akce je cisterciácká krajina a věřte, že bude pro vás připraveno nespočet zábavných her a aktivit, které vám ukážou, jaké to bylo, žít v cisterciáckém klášteře. Naši skvělí průvodci vás zavedou do doby minulé. Ale to není vše! Lenka Makovská nám přiveze úžasné velkoformátové stavebnice ze dřeva, ve kterých se můžete vyřádit a tvořit nejrůznější stavby. A co se týče hudby, máme pro vás připravenou skvělou kapelu Bombarďáci, která vás bude bavit a rozproudí dobrou náladu.

Letošní rok přináší ještě více vzrušení a zábavy díky rozšířenému programu. Na Nábřežních terasách vás čeká divadélko, žonglovací workshop a skvělý street art, který vás nadchne svou kreativitou. A samozřejmě nezapomínáme ani na pohoštění, které bude na terasách k dispozici.

Akce Alotria na humnech je zdarma a otevřená všem, kteří chtějí strávit příjemné odpoledne v rodinné atmosféře plné zábavy, dobrodružství a učení se novým věcem.

Foto: Město Žďár nad Sázavou

Alotria na farských

Hry bez hranic v Branišově

Přátelé adrenalinové zábavy a sportovních výzev, v sobotu 2. září se můžete těšit už na 10. ročník akce „Hry bez hranic“, která se stala pro mnoho lidí nezbytným bodem v kalendáři zábavných událostí! Fotbalové hřiště v Branišově se promění v arénu plnou neuvěřitelných sportovních výzev a nesmírné zábavy.

Představte si, že se na jednom místě sejdou reprezentanti obcí Mikroregionu Bystřicko, aby se utkali ve zvláštních a úsměvných disciplínách inspirovaných legendárními televizními Hrami bez hranic. Soutěže budou plné energie, nadšení a zdravé soutěživosti. Týmy budou soupeřit, ale zejména se budou snažit užít si každý okamžik tohoto unikátního odpoledne.

A organizátoři nezapomínají ani na naše nejmenší účastníky. Pro ně jsme připravili skákací hrady, trampolíny, malování na obličej a další dětské radovánky, aby si užili nezapomenutelné chvíle.

A kdo letos získá zlatý putovní pohár? To je otázka, na kterou vám odpoví jen samotná návštěva Her bez hranic.

Foto: se svolením Mikroregionu Bystřicko

Hry bez hranic

V Nedvědici zažijte kouzelné odpoledne plné příběhů a dobrodružství

Milovníci pohádek a rodinných výletů by měli využít neodolatelnou nabídku na cestu do kouzelného světa Pohádkového lesa, který je bude čekat v neděli 3. září, a to v podhradí Pernštejna.

Tradiční den plný dobrodružství, záhad a radosti přiláká do Nedvědice stovky dětí z blízkého i vzdálenějšího okolí. Na děti bude čekat zhruba dvacet stanovišť, každé z nich je malým pohádkovým světem. Na cestě se setkají se 40 dobrovolníky, kteří se promění v oblíbené pohádkové postavy a představí jim své neskutečné příběhy.

Každý krok vás zavede do jiného světa, ať už se ocitnete na zámku s princeznou čekající na svého zachránce, nebo se ponoříte do temného lesa, kde na vás čeká tajemství. Ale to není vše! Pro děti je připravena i vzrušující písmenková tajenka. Během cesty budou děti hledat písmenka skrytá na stanovištích a složí z nich kouzelné slovo. A co je na konci cesty? Pohádková odměna, která jim vykouzlí úsměv na tváři a potěší jejich srdce.

Ať už máte s sebou kočárek nebo menší děti, cesta Pohádkovým lesem je vhodná pro všechny. Začátek je stanoven na 13:00 hodin v Nedvědici u centra Freedom Art, tak si udělejte po obědě výlet do říše fantazie a magie.

Foto: se svolením Freedom Art

Pohádkový les

Další víkendové akce

2.9. - Pouť v Polničce na Žďársku o víkendu již po třiadvacáté doplní Hod polničskou kolejnicí. Účastníci recesistického klání budou v sobotu 2. září od 14 do 18 hodin opět házet metou o hmotnosti osm kilogramů, jež je částí kolejnice odlité v roce 1837 v hutích v Polničce, tehdy největším železárenském podniku v Čechách.

3.9. - Pohádky v Křížovicích - oblíbené dětské programy probíhají u Galerie z ruky v Křížovicích, vesničce, kde končí i silnice. Přijďte si užít okouzlující příběh od Martin Haka O nejstrašnějším zajíci všech dob. Čeká na vás jeden zajíc a spousta průšvihů, a to se ten týpek tolik snažil. Syrový příběh o hrůze způsobené touhou osvědčit se. Příběh o krutosti, za níž stojí rozum bez citu a zisk bez ohledu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz