Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pane premiére, nepochopil jste vůbec nic

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Výsledek krajských i senátních voleb není ideální, ale kdo čekal něco jiného, je naivní.

Článek

Když budu hodně cynický, řeknu, že s výsledkem můžeme být spokojení. Já vím, ANO je pro mnohé z nás osinou…víte kde. Nicméně mohlo to dopadnout daleko hůře. Představa, že by významnější počty hlasů dostala SPD s PRO, nebo dokonce Stačilo s Konečnou, musí nutně vyvolat husí kůži u všech, kdo to s republikou myslí dobře a netouží po všeobecné anarchii.

Takže v tomto bodě, dá se říct, že drtivá výhra ANO je k dobru věci. Já sám doufal, že po takovém masakru se v hlavách politiků a speciálně pana předsedy vlády rozsvítí kontrolka, zabliká, možná i zazní varovný signální zvuk hlásící nebezpečí a panu Fialovi dojde, co se vlastně stalo a kde se stala chyba.

Bohužel, z prvních reakcí je zcela jasné, že pan Fiala nepochopil vůbec nic. Dnešní prohlášení o tom, že ví, jak postupovat, a že bude konzultovat, je jen další „fialovštinou“. Tedy naprosto bezobsažným výkřikem, který si každý občan přeloží tak, že vše zůstane při starém.

Ne pane premiére. Vy jste nepochopil vůbec nic, jak vám ostatně už sdělili jiní na vašem FB profilu. A nejenže jste nic nepochopil, vy ani nejevíte snahu o pochopení. Jste zakuklený ve své bublině intelektuála, který hází do placu šroubovaná slova, rozhazující významně rukama, přičemž občan, tedy ten, který vám tuto práci či lépe řečeno službu svěřil, slyší jen dlouhé minuty obligátního blablabla.

O to snadnější pozici mají Rajchl, Konečná, Rédová, Okamura a další, včetně Vrabela, kterým stačí střílet do prostoru jednu líbivou lež za druhou, přičemž nikoho nebude zajímat, že jsou to lži. Hlavně že to bude hezké a bude to dávat smysl. Nyní se Česká republika dostala do situace, kdy budoucnost je ohrožena nárůstem preferencí těch, pro které je lež, pomluva a hulvátství, včetně rostoucí propagace násilí a nesnášenlivosti, pilířem jejích komunikace.

Takže pane premiére, jediné, co můžete a musíte udělat, abyste příští rok neskončili pod pětiprocentní hranici a země pod bahnem zloby, je začít vnímat občany jako sobě rovné a namísto klišé, zvolit fakta, která budete prezentovat s maximální otevřeností.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám