Hlavní obsah
Názory a úvahy

Záviďte, pomlouvejte a starejte se o všechny, jen ne o sebe. Všichni hned poznají, že jste Čech

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Nedávná dovolená mě přivedla k zamyšlení, jak se za náš národ stydím. Nechápu, kde jste vzali určité (ne)vychování, které nám rozhodně nedělá dobrou pověst.

Článek

Není to tak dlouho, co jsem se vrátila od dovolené u moře, kde jsme potkali plno Čechů. Aniž bych je slyšela promluvit, poznala jsem, že to jsou Češi, protože jsem poznat na první dobrou. Tady je návod, jak být typický Čech (nebo čemu se raději vyhnout):

Záviďte

Sledujte všechny okolo, najděte si něco, co oni mají a vy ne a začnete dělat závistivé pohledy. Nejlépe tak, aby to dotyčná osoba viděla. Neusmívejte se, naopak nasaďte arogantní a co nejvíce povýšený pohled a ujistěte se, že to uvidí.

Starejte se o všechny okolo jen ne o sebe

Důležité je, abyste o všech všechno věděli. Kdy snídaní, co snídají, co nosí, kolik mají dětí a co mají v kabelkách. Můžete o tom pak mluvit, drbat a náramně se tím bavit. Vůbec se nestarejte o své životy, naopak řešte ostatní. Nejlépe to udělejte tak, aby si ony osoby všimly, že je pozorujete, pomlouváte a že si o nich vše zjišťujete.

Dávejte si jídlo do krabičky

Nezapomeňte si sbalit ubrousky a krabičky, do kterých si nacpěte co nejvíc jídla. Přece nebudete platit za další jídlo, když je tohle zadarmo. Nakonec jídlo vyndejte třeba na pláži nebo u bazénu a nasaďte výraz: „záviďte mi“.

Vybavte se sandály a slušivým tílkem

Outfit je důležitou součástí typického Čecha. Pánové si nezapomenou sandály, vynechají pedikúru a vezmou si zářivé tílko, které si sundají kdekoliv a kdykoliv je jim horko. Dámy se oháknou dle posledních trendů bez ohledu na to, jakou mají postavu.

Teď jste vybavení a můžete být na sebe pyšní – jste typičtí Češi!

Poznámka: Celý článek je psán s nadsázkou a v ironii. Nemá nikoho urazit ani podnítit k nenávisti, jde jen o vtipně pojatou českou náturu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz