Článek
Naše jemná krupicová kaše se skořicí a kakaem je připravena za pár minut a její sladká, krémová chuť s příjemnou vůní skořice zaručí, že si ji vaše děti zamilují. Na své si přijdou i rodiče a dospělí – ti si budou moci díky receptu inspirovanému tradicemi našich babiček zavzpomínat na své dětství. Není proto divu, že tento snadný recept dokáže zaručeně navodit chvíle pohody a klidu do každodenního shonu. Pusťte se tedy do jeho přípravy a dopřejte své rodině večeři, která se stane vaším oblíbeným rituálem po náročných dnech.
Více než jen koření – aromatický poklad v kuchyni
Skořice dodá krupicové kaši nezaměnitelnou vůni a příjemně sladkou chuť. Zároveň je plná prospěšných látek, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Má vysoký obsah antioxidantů, které napomáhají posilovat imunitní systém a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, což ocení nejen rodiče, ale i děti, především během náročného školního dne. Toto voňavé koření navíc působí protizánětlivě a podporuje trávení, takže se vyhnete i večernímu pocitu těžkosti. Ve starověku byla dokonce natolik vzácná, že byla ceněna více než zlato a považována za symbol bohatství a moci. Ve starověkém Egyptě se využívala při balzamování mrtvých a byla častým darem králům. Její původ lze vystopovat do oblasti Srí Lanky a jižní Indie, kde roste pravá skořice, známá jako Cejlonská. Dnes se skořice pěstuje nejen na Srí Lance a v Číně, ale také v dalších tropických oblastech, jako jsou Indie, Indonésie, Vietnam a Madagaskar.
Kvalita a jemnost v každém zrnku
V dnešním uspěchaném světě je důležité najít produkty, na jejichž kvalitu se můžeme opravdu spolehnout. Zároveň se ale snažíme hledat takové produkty, které nám šetří čas – je totiž jednou z nejdůležitějších komodit, které máme. Právě takovým produktem je jemná krupička Babiččina volba. Vyrábí se z pečlivě vybraného obilí a prochází řadou kontrol, aby byla zajištěna její stálá kvalita od zasetí až po dodání do obchodu. Díky své jemnosti a dehydrované formě je ideální pro přípravu krupicové kaše, ale také pro přípravu dalších pokrmů, jako jsou knedlíky či noky, hodí se ale také pro zahušťování polévek. S touto krupičkou si můžete být jistí, že každý váš pokrm bude chutnat přesně tak, jak si pamatujete z dětství – vždy jemný a lahodný.
Ingredience:
(2 porce)
- 40g jemné krupičky Babiččina volba
- 500 ml plnotučného mléka
Na dokončení:
- Kvalitní holandské kakao
- Jemně mletá skořice
- Nahřáté máslo
Postup:
40 minut před vařením nechte krupici bobtnat v mléce. Je to jedna z hlavních příčin toho, proč ji budete mít na konci tak jemnou a hladkou. Na samotnou kaši vždy mějte čas a neodcházejte od ní. Je za chvilku hotová a ta nepozornost se rozhodně nevyplatí. Vařte ji na středním plamenu v rendlíku se silnějším nepřilnavým dnem, stále ji šlehejte, než bude mít jemnou krémovitou konzistenci.
Na kaši dejte podle chuti lžíci rozehřátého másla a zasypte kakaem a skořicí. Teplá krupicová kaše se skořicí je skvělá pro děti na dobré usínání. Kloubí se v ní skvělý sytý pokrm a skořicové účinky, které prý i přináší sladké a pěkné sny.
Zdroj:Krizovatkachuti.cz