Hlavní obsah
Finance

Kryptoměny lze získat i bez počáteční investice. A výdělek bývá velký. Jak?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Kuba z WhaleZone, ChatGPT (Dall-E) - Bitcoin & Airdropy

Ve stále se vyvíjejícím světě kryptoměn se airdropy staly vzrušujícím fenoménem, který přitahuje pozornost investorů a krypto komunity.

Článek

Tyto mechanismy pro distribuci zdarma tokenů uživatelům blockchainové sítě nabízejí lákavou příležitost získat digitální aktiva (tokeny projektů) bez přímé investice. Tento mechanismus se komunitně nazývá „Airdrop“. S nárůstem popularity DeFi (Decentralizovaných financí) výrazně stoupl počet airdropů, což otevírá nové příležitosti pro lidi, kteří jsou zainteresovaní do světa kryptoměn.

Když je něco zdarma, většinou jste ten produkt Vy.

To, co říká nadpis, je v podstatě pravda i v tomto případě. Ale není to nutně negativní..

Airdropy jsou strategicky využívány novými projekty k získání pozornosti a budování uživatelské základny. Díky budování základny dochází i k testování jejich sítě či produktů a tedy potenciálnímu marketingu ("word of mouth".. aneb - lidi si to na Crypto Twitteru určitě řeknou). V téhle době to funguje tak, že většina nových nadějných projektů má automaticky několik tisíc aktivních uživatelů jen kvůli tomu, že spekulují na „airdrop“ jejich tokenu, který může ale nemusí vyjít. A když vyjde, bývá to často ve vyšších tisících dollarů (projekty většinou předem neoznamují zda token plánují, nebo ne).

Mluvil jsem o velkých částkách. Čeho je možné dosáhnout?

V případě začátečníka se dá s větším úsilím z airdropů dostat vyšší desítky tisíc $. Nedělám si srandu. A ve výsledku, pokud jste o tom ještě neslyšeli, je to jeden z důvodů, proč to tak je - nikdo to moc nedělá. Rád to přirovnávám k těžení Bitcoinu někdy v roce 2013 - kdo to v té době dělal, je dnes víc než vysmátý. Airdropy jsou v podstatě dost podobné.

Já s airdropy začal v lednu minulého roku (2023) a od té doby jsem nepřestal. Hledám nové a perspektivní projekty s vysokým potenciálem. O konkrétních částkách se bavit nechci, nicméně jen za rok 2023 jsem z těchto airdropů dostal víc než průměrný roční plat. Investice? Pár desítek dollarů na pokrytí transakčních poplatků na síti. Nic víc. Je mi 21, času mám víc než dost a u toho pracuju občas 10 hodin denně. Dělat to může každý, někdo ve větším (více peněženek, více projektů atp.) a někdo v menším. Tak či onak si tím můžeš vydělat (nejen) na hezkou dovolenou.

Zajímavé zdroje, odkud čerpat informace o airdropech na X:

Jak co nejefektivněji začít?

Jak to ale bývá, vždy to stojí alespoň čas a nějaké úsilí, tady to není výjimkou. Pro maximalizaci šance na získání cenných airdropů je klíčové být aktivní v kryptoměnové komunitě, sledovat oznámení projektů a zapojovat se do nových blockchainových iniciativ. Stejně důležité je provádět důkladnou due diligence, aby se předešlo podvodům a investování času do projektů nižší kvality.

Rizika Airdropů

Ačkoliv airdropy nabízejí zdarma tokeny, je zásadní být si vědom rizik. Některé airdropy mohou být spojeny s podvodnými projekty nebo mohou vyžadovat poskytnutí osobních údajů. I proto je důležité (alespoň ze začátku) být v komunitě, která tyto rizika umí objevit a případně na ně upozornit. Tím budete moct eliminovat riziko téměř na nulu.

Závěr

Airdropy představují zajímavou možnost pro krypto komunitu získat nové tokeny. S tím správným přístupem nemůžeš prodělat a akorát se naučíš novým věcem a kdoví, třeba tě to přivede i na novou životní cestu - krypto je v tomhle nádherný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám