Hlavní obsah
Sport

5 mistrovských titulů extraligy v řadě. V čem tkví kouzlo Ocelářů z Třince?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Maurice DT/unsplash.com

Ač se to při fazóně Dynama Pardubic moc nečekalo, dokázali Oceláři vybojovat 5. titul v řadě, a dál tak pokračují v pronásledování nejdelší série triumfů patřící vsetínským hokejistům.

Článek

Václav Varaďa

Varaďa je muž, jenž už sice v Třinci nepůsobí, ale stojí za zrozením úspěšného týmu, který dokáže vyhrávat titul každý rok. Do klubu přišel coby hlavní trenér v sezóně 2017-18 a hned z toho bylo stříbro.

Přísný trenér, který rád rozhoduje o všem sám, a má sklony zasahovat i do vedení klubu, zažil v následujících třech sezónách s Třincem zlatý hattrick, čímž se stal jedním z nejúspěšnějších extraligových trenérů.

Zdeněk Moták

Štafetu po odchodu Václava Varadi převzal bývalý obránce a současný hlavní trenér Zdeněk Moták. Trochu se čekalo, že Třinec sestoupí z čelních pozic a po změně realizačního týmu prožije slabší ročník.

Tak se také stalo a základní část extraligy neprobíhala ani zdaleka podle plánu. Zdeněk Moták však perfektně zvládl tým připravit na play-off a Třinec oslavil čtvrtý titul v řadě. To i přes to, že musel projít i náročným předkolem.

Poslední sezona

Ani poslední ročník (ne)byl úplně v režii třineckých Ocelářů. Během základní části nikterak nekvaltovali, nechali Pardubice se Spartou bojovat o první místo a pohlídali si přímý postup do play-off.

V něm čekal na Oceláře nejprve tuhý boj s Českými Budějovicemi poté se Spartou a nakonec i s vítězem základní části z Pardubic. O tom, že to Třinec neměl vůbec jednoduché, svědčí zejména vyrovnanost všech sérií. Oceláři totiž ve všech sériích udolali svého soupeře až v posledním možném zápase.

Zdroje:

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Vara%C4%8Fa

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Extraliga_ledn%C3%ADho_hokeje

https://www.hokej.cz/klub/hc-ocelari-trinec/11/zapasy

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Zden%C4%9Bk_Mot%C3%A1k

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz