Hlavní obsah
Sport

Baník jde do boje o evropské poháry. Prolomí sérii nezdarů a vyhraje?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vienna Reyes/unsplash.com

V dnešní den vrcholí nejen MS v ledním hokeji, ale také Fortuna liga a právě domácí souboj ostravského Baníku se Slováckem rozhodne, kdo si zahraje příští sezonu evropské poháry.

Článek

Mladá Boleslav

Nejprve pojďme k aktuálně čtvrtému týmu Fortuna ligy, který dokázal urvat ve Vítkovicích klíčové tři body a v posledním kole bude hájit svůj jednobodový náskok na Ostravu. Úkol to však nebude vůbec snadný, Boleslav totiž míří do Edenu, kde se střetne se Slavií.

Výhodou může být pro Boleslav fakt, že družině Jindřicha Trpišovského již v podstatě o nic nejde. Slavia již má jisté druhé místo v lize a potřetí za sebou tak skončí bez ligového titulu. To ovšem neznamená, že se bude chtít se svými fanoušky rozloučit porážkou.

Baník Ostrava

To ostravský Baník zažívá hororovou nadstavbu, když během tří kol ztratil svůj náskok a přišel o čtvrté místo, které jako poslední zaručuje přímý postup do Evropy. V posledním kole sice dokázala Ostrava vybojovat remízu na plzeňské půdě, to ovšem nic nemění na faktu, že Baník musí porazit Slovácko.

Parta okolo Pavla Hapala nebude mít jednoduchý úkol. Z favorita na postup do Evropy se totiž dostal do pozice, ve které pro ně porážka v posledním kole bude znamenat konec nadějí na Evropskou konferenční ligu.

Slovácko

Slovácko postoupilo do mistrovské části nadstavby až v posledním kole a ne zrovna v dobrém rozmaru. Tým se totiž tou dobou nacházel v krizi a prohrával jedno utkání za druhým. Naštěstí pro něj ale ještě větší krizi prožila Olomouc a tak šestou příčku nakonec Slovácko uhájilo.

V nadstavbě Slovácko zapsalo jednu výhru proti Mladé Boleslavi, díky které se dotáhlo do bojů o Evropu. Pokud dokáže v posledním kole porazit Baník, zahraje si s vítězem play-off o postup.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=2&month=0&round=1&type=2

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://fcb.cz/clanek.asp?id=Preview-Banik-Slovacko-nedele-16-00-10974

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz