Hlavní obsah
Sport

Baník Ostrava je na tom lépe než loni, k ideálu má ale stále hodně daleko

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sára Ferencová/se souhlasem

Nejen středeční dohrávka třetího kola Chance ligy nám ukázala, jak na tom současný Baník vlastně je. Oproti loňské sezóně je tam velké zlepšení, ale také staré známé neduhy.

Článek

Výrazně lepší výkon

Když srovnám loňský start 1. ligy Ostravanů s tím letošním, je na hře modrobílých vidět velký posun. V podstatě celý kádr zůstal pohromadě, hráči o sobě vědí a umí zamotat soupeřům hlavy.

Ostrava navíc přidává bezchybnou defenzívu, další výborné brankáře a schopnost hrát vzadu na tři stopery, což byl loni pro Hapalovy svěřence nepřekonatelný problém.

Erik Prekop

Jméno útočníka, jenž v loňské sezóně střílel góly v pražských Bohemians, je bezesporu nejdůležitější posilou Baníku, hned po oznámení o udržení Brazilce Ewertona v klubu.

Ač byl v posledním utkání v Karviné vyloučen pro ošklivý zákrok, je to právě jeho agresivita a zápal pro hru, proč se okamžitě stal útočníkem číslo jedna. Nutno podotknout, že podobný „bijec“ Ostravanům v sestavě hodně chyběl.

Kde jsou góly

I přes to, že oproti minulé sezoně sledujeme daleko kvalitnější Baník, se Ostravě stále nedaří probudit útočníky. Prekop sice ligový gól v ostravském dresu již dal, ale pět vstřelených branek na celý klub v šesti zápasech je hodně málo.

Ostravané tak opět ztrácí body v zápasech, ve kterých jsou lepší než soupeř, což je může ve finále mrzet. Pokud to s útokem na Evropu i v příští sezoně myslí vážně, musí začít dávat góly.

Zdroje:

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2024-25/451439/sestrih-karvina-banik-0-0-derby-bez-branek-padly-dve-cervene-karty.html

https://www.livesport.cz/tym/banik-ostrava/lI6ddlih/tabulka/#/WUGFgvYJ/table/overall

https://www.livesport.cz/tym/banik-ostrava/lI6ddlih/vysledky/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz