Hlavní obsah
Sport

Baník Ostrava je Spartě se Slavií blíž, než se čekalo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay.com

Ostravský Baník má za sebou vypadnutí z Evropské konferenční ligy a porážku na půdě Slovácka. Může za to však jediné, chabá koncovka

Článek

Evropská konferenční liga

Ostrava v rámci předkol této ligy předvedla výborný výkon. Nejdříve smetla arménský Jerevan hladce v součtu 7:1, přičemž oba zápasy vyhrála, dominovala v nich, a vytvářela si nespočet šancí.

V dalším kole vystavila Baníku stopku dánská Kodaň. Kodaň byla jasným favoritem dvojzápasu, jenže Baník v obou zápasech předvedl fotbal evropské kvality. Gigant, jenž loni vyřadil Spartu z Ligy Mistrů, vyhrál doma 1:0 jen díky tomu, že Ostravané spálili všechny své šance.

V odvetě, v „bílém pekle“ ostravského stadionu, si Kodaň pod tlakem Baníku ani neškrtla. Slezané byli jasně lepší, tlačili, měli šance, ale gól dali jen jeden. V prodloužení již hráčům chyběla šťáva, následné penalty pak rozhodly o postupu překvapivě slabší Kodaně.

Ligová scéna

To, že Baníku zbývá odstranit poslední problém k tomu, aby útočil na ligový titul, svědčí i zápasy Chance Ligy. Herně totiž Ostrava převálcovala nejen Hradec Králové, ale naposled i Slovácko, přesto proti Hradci vydřeli Slezané nejtěsnější výhru až v samotném nastavení.

To na Slovácku nedokázali kvantum šanci, které si vytvořili, proměnit vůbec. Jediným střelcem zápasů tak sice byl ostravský Chaluž, ten však srazil střelu Slovácka do vlastní sítě.

Střelecká mizérie

Je jasné, že jediná věc, která Ostravu momentálně trápí, je koncovka. Vyložených šancí si totiž vytváří dostatek na to, aby dala klidně 5 gólů každý zápas, jenže je ráda, když padne jeden.

Pokud Baník tento nešvar odstraní, bude patřit k horkým adeptům na titul vedle Sparty a Slavie, což Ostrava ostatně dokazovala již loni na domácí půdě, kde se obě pražské S hodně trápily.

Zdroje:

https://fcb.cz/zapas.asp?id=Body-vzala-smolna-tec-Slovacko-Banik-1-0-1076

https://moravskoslezsky.denik.cz/fotbal-prvni-liga/sbohem-evropo-banik-uhranul-byl-lepsi-ale-po-penaltach-jde-dal-kodan-20240815.html

Přímé přenosy zápasů

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz