Hlavní obsah
Sport

Baník Ostrava míří do Evropy, Mladá Boleslav duel o všechno nezvládne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Radek Homola/unsplash.com

Již v sobotu odpoledne přivítá Baník Ostrava ve Vítkovicích Mladou Boleslav v přímém souboji o 4. místo Fortuna ligy, které jako poslední nabízí přímý postup do předkol evropské Konferenční ligy.

Článek

Mladá Boleslav

Svěřenci Davida Holoubka si na jaře prošli herní i výsledkovou krizí a mistrovskou část nadstavby si vysloužili až výrazně zlepšeným výkonem v posledních kolech. Na Baník momentálně ztrácí jediný bod, avšak v Ostravě je nečeká nic jednoduchého.

V prvním kole nadstavby se Boleslav utkala s třetí Plzní, se kterou jasně prohrála a natvrdo se ukázalo, jak moc je první trojce odskočená od zbytku ligy. Ač je Baník pro mladou Boleslav jistě hratelným soupeřem, ve Vítkovicích nedostane šanci na úspěch.

Baník Ostrava

Baník touží po Evropě už několik sezón a klub šel svému snu naproti totální přestavbou kádru před začátkem sezóny, kdy do Ostravy přišlo 12 nových hráčů. Podzimní část tak proběhla v duchu sehrávání a nevyrovnaných výkonů.

V prvním kole nadstavby se Ostrava příliš nepředvedla a od Slavie dostala pětigólový direkt, má to však své velké ALE. Trenér Hapal totiž nechal více jak polovinu základní sestavy sedět na lavičce, aby hráče pošetřil právě na přímý souboj s mladou Boleslaví.

Taktické přípravy

Do hry se tak nedostal nejen Ewerton, který nesměl hrát kvůli doložce hostování, ale ani Letáček, Frydrych, Kpozo, Buchta, Boula nebo Rigo. Z pravidelně nastupujících hráčů tak zůstali jen Kubala, Tanko Klima a Lischka, přičemž po hodině hry viděl právě Tanko červenou kartu.

Baník tak dal jasně najevo, že o Evropě chce rozhodnout na vlastní půdě v přímém souboji s Boleslavi a i přesto, že k dispozici nebude rychlonohý Tanko, bude Ostrava po zápase slavit nejen výhru, ale také téměř jistý postup do evropských pohárů.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=2&month=0&round=1&type=2

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz