Hlavní obsah
Sport

Baník Ostrava si může již tento víkend zajistit postup do top 6 Fortuna ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Radek Homola/unsplash.com

Ostravští fanoušci před sezonou doufali v pohodlnější průběh sezóny, i tak ale může Baník již tento víkend slavit postup do mistrovské skupiny.

Článek

„Ostravský Baník co to je, co to je“

Tak právě tohle heslo ostravských fanoušků bylo k slyšení téměř po celou sezónu zejména v domácích zápasech. Ostravané tak dávali najevo nespokojenost s předvedenou hrou a výsledky na vítkovickém stadionu, kde Baník dlouho čekal na výhru.

Jen díky výhrám z venku se Ostrava držela na hranici mistrovské skupiny, která je zároveň i klubovým cílem č.1. V posledním domácím zápase to ale konečně svěřencům kouče Hapala vyšlo a tři body proti Teplicím zůstaly doma.

„To je Baník“

Baník dokázal tuto výhru potvrdit i venku dalším ziskem tří bodů na neoblíbené jablonecké půdě, kde Baník vyhrál po dlouhých 18 letech. I proto se situace v tabulce změnila, Baník je 4. s náskokem pěti bodů na sedmý Liberec.

Pokud Hapalova parta, za jejíž vznik je zodpovědný Luděk Mikloško, zvládne tento víkend porazit v hornickém derby trápící se Karvinou, může mít v případě jakéhokoliv zaváhání Liberce již jistotu účasti v mistrovské skupině nadstavby Fortuna ligy.

Vyrovnaná tabulka

Aby to však nebylo tak jednoduché, ani Liberec nemá příliš těžkého soupeře, když se pokusí přivézt tři body z českobudějovického stadionu. Pokud však sledujete ligu pravidelně a máte o ní přehled, jistě stejně jako já tušíte, že v první šestce uvidíme v nadstavbě krom pražských S a Plzně právě Baník Ostrava, Mladou Boleslav a Liberec.

Výkony Slovácka, které bylo ještě na začátku jarní části soutěže největším favoritem na zisk čtvrtého místa, jsou momentálně velmi slabé a nezdá se, že by bylo Slovácko schopné první šestku uhájit. Naopak Liberec s Mladou Boleslaví v posledních kolech zabraly a vypadá to, že si pro mistrovskou skupinu dojdou.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?type=1&id_stage=1&month=0&round=27

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fortunaliga.cz/clanek/17974-ostrava-tesne-zvitezila-v-jablonci-a-v-tabulce-si-upevnila-ctvrte-misto

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz