Hlavní obsah
Sport

Baník Ostrava v Kodani prohrál, na postup ale rozhodně má

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sára Ferencová/se souhlasem

Ostravský Baník má za sebou úvodní duel třetího předkola Evropské Konferenční Ligy, ve kterém, ač prohrál, předvedl výborný výkon. Ten na místě sledovalo téměř 2000 ostravských fanoušků

Článek

Kouzelná atmosféra

To, co předváděly oba fanouškovské tábory během utkání potvrdilo, že oba kluby mají silnou základnu, dobré choreo a smysl pro detail. Po celý zápas nebylo na stadionu slyšet hluchého místa, které by fanoušci nevyplnili.

Celé utkání také probíhalo v duchu fair play, nebylo tak nutné řešit prohřešky, či potyčky. Ty bohužel nakonec přišly po zápase nedaleko kodaňského stadionu. Naštěstí nešlo o nic vážného.

Samotný zápas

Utkání samotné mělo jasného favorita. Předpokládalo se, že Kodaň bude daleko lepší, přejede Baník herně i výsledkově, a zajistí si pohodlný postup.

To se ovšem tak úplně nepodařilo, neboť se Baník dokázal na soupeře výborně připravit. Kodaň sice byla více na míči, Ostrava ji však nepouštěla téměř do žádných šanci, naopak sama hrozila z nebezpečných brejků.

Na vyloženě šance nakonec Baník možná i vyhrál, koncovka však byla doslova tristní, a Baník tak ani z jedné z mnoha šanci nedokázal dat gól. Ten nakonec vstřelila Kodaň po krásné kombinaci napříč šestnáctou v samotném nastavení zápasu.

Šance na postup

Již za pár dní se odehraje odveta v Ostravě, kde na Kodaň bude čekat přinejmenším stejně dobře nachystané mužstvo a vyprodaný stadion plný natěšených Baníkovců.

Šance Ostravy na postup přes Kodaň je poměrně vysoká. Kodaň sice vede 1:0, ale v Ostravě to bude mít ještě složitější, než doma. Jestli Baník předvede stejně povedený výkon jako v prvním utkání, a dokáže dát gól, bude to zcela otevřené.

Zdroje:

https://www.fotbalportal.cz/pohary/vse/70974-banik-ostrava-se-z-kodane-vraci-s-prohrou-01-padl-az-v-nastaveni/

Přímý přenos utkání

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz