Hlavní obsah
Sport

Baník Ostrava získal malý double. Povedený víkend skončil kanonádou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Radek Homola/unsplash.com

V Ostravě mají fanoušci po víkendu důvod k radosti. Nejprve béčko Baníku dokonalo postup do druhé ligy, aby o pár hodin později A-mužstvo zdemolovalo Slovácko a zajistilo si tak Evropské poháry

Článek

Vítězná série

Béčko Baníku Ostrava rozjelo na jaře úchvatnou jízdu, kterou zakončilo postupem do druhé nejvyšší soutěže tři kola před koncem sezony. A není divu, ostravské béčko na jaře zapsalo 12 výher, jednu remízu a jednu porážku se skóre 26:4. S takovými výsledky se jen těžko drží krok.

Základním kamenem jejich úspěchu byla jednoznačně obrana. Pouze 4 inkasované góly ve čtrnácti zápasech a deset čistých kont v řadě je jen těžko překonatelná vizitka. V útoku váleli zejména Kašpárek s třinácti góly a Kilibarda s Chvějou, kteří zapsali po devíti trefách.

14 let dlouhý půst

Ač se Baník řadí mezi největší značky českého fotbalu, je tomu již čtrnáct let, co si Baník nezahrál žádné evropské poháry. O to větší radost mohla ve Vítkovicích vypuknout poté, co ostravský Baník porazil Slovácko jasně 6:0 a Mladá Boleslav padla na Slavii.

Ostrava rázem definitivně poskočila na 4. místo a v příští sezoně si zahraje minimálně předkolo Evropské konferenční ligy. Můžeme se tak těšit na vyprodaný stadion, skvělou atmosféru a velký návrat ostravského klubu do evropské elity.

Hapal ven?

Heslo „Hapal ven!“ znělo od ostravských fanoušků v průběhu sezony poměrně často, a o jeho možném konci se houfně spekulovalo i v médiích. Přesto Hapal splnil hlavní klubový cíl sezóny, když s klubem plným nových tváří vybojoval evropské poháry.

Rázem se zdá, že odchod Hapala z klubu nebude na denním pořádku. Nebylo by ani fér vyhodit trenéra, který nejen že splnil klubové cíle, ale za kterým stojí i celé mužstvo. Trenér Hapal se totiž může pochlubit tím, že mu hráči věří.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/fotbal/cesko/msfl/tabulka/#/W0cdTVMm/top_scorers

https://www.livesport.cz/tym/banik-ostrava/jH9Q3eAa/vysledky/

https://www.livesport.cz/fotbal/cesko/msfl/tabulka/#/W0cdTVMm/table/overall

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-nad-ostravou-zapel-kanar-a-oznamil-ze-se-banik-vraci-do-evropy-jsem-plny-emoci-priznal-hapal-mel-by-zustat-5029097

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz