Hlavní obsah
Sport

Baník si jede do Edenu pro tři body. Zvládne Slavia těžký duel s Ostravou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tembela Bohle/pexels.com

Týden čekání na zahájení nadstavby Fortuna ligy je téměř za námi a hned v prvním hracím dnu nás čeká hodně zajímavý souboj. Pražská Slavia totiž v rámci boje o titul přivítá čtvrtý Baník Ostrava.

Článek

Magický gól

Baník letos po dlouhé době předvádí atraktivní fotbal, jejich výsledky jsou však jako na houpačce a člověk nikdy dopředu neví, co dokáže předvést. Souboje se spartou a Slavii mají však něco společného.

Ve všech čtyřech zápasech, které v letošní sezóně Ostrava proti pražským S odehrála, totiž prohrála o jediný gól. Zvlášť na domácí půdě Baník dokázal pražany přehrávat a být lepší, stejně vsak nakonec jeden gól alespoň k bodu chyběl.

Slavia Praha

Sešívání to momentálně nemají jednoduché a prochází si drobnou krizi. Na Spartu již citelně ztrácí a Ostravu potřebují porazit za každou cenu. V letošní sezóně se ale zdá, že právě tyto zápasy Slavii moc nejdou a většinou v nich ztrácí.

Jindřich Trpišovský ale dobře ví, co je ve hře, že stojí před týmem, který proti ní letos nezískal ani bod. Jednoduché to ale mít rozhodně nebude. Baník má rychlý atletický tým, který je vhodný pro hru z bloku a rychlé protiútoky.

Boj o titul

Slavia, na rozdíl od Sparty a Plzně, nepostoupila do finále českého poháru, pokud tak chce letos nějakou trofej, musí v lize hodně zabrat, protože poslední tři kola základní části nevyšly tak, jak by si sešívaní přáli.

Podobně to cítí i v Ostravě, kde nehrají sice o titul, ale o návrat do evropských pohárů po dlouhých dvaceti letech. To je pořádná motivace pro to, aby hráči nechali v Edenu všechno a pokusili se Slavii překvapit.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=2&month=0&round=1&type=2

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-trpisovsky-pod-tlakem-majitelu-i-vedeni-ale-oponentura-byla-pod-nezmarem-jina-rika-expert-5027410

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz