Hlavní obsah
Sport

Baník vyzve v boji o Evropu klub, který loni vyřadil Spartu z Ligy Mistrů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sára Ferencová/se souhlasem

FC Kodaň. To je název klubu, který už rok vídá v nočních můrách nejeden kovaný sparťan. Nyní tohoto soupeře vyzve ostravský Baník v rámci třetího předkola EKL.

Článek

Evropský kat

Na začátku loňského ročníku fotbalové ligy měla Sparta jasný cíl, postoupit do základní skupiny ligy mistrů. V rámci kvalifikace ji byl přiřknut právě FC Kodaň, přičemž letenští to kvitovali. Sparta byla proti Kodani favoritem.

Už první zápas na horké kodaňské půdě naznačil, že jednoduché to mít svěřenci Briana Priskeho nebudou. Remíza, ve které nepadl žádný gól, byla zasloužená. Odveta se nesla v podobném duchu, a plamínek naděje sparťanům vyhasl až po penaltovém rozstřelu.

Baník Ostrava

Ostravané hrají evropské poháry po dlouhých čtrnácti letech, což si patřičně užívá nejen klub, ale také jejich fanoušci. Baník postoupil z úvodního kola přes Urartu Jerevan hladce 7:1, přičemž na venkovní zápas přijelo do 3500 km vzdálené destinace hned několik stovek fandů.

Ostrava má za sebou sérii tří výher. Krom dvou vítězství proti Urartu uhrál Baník i tři body do ligové tabulky proti Jablonci. Následující duel v Karviné si nechal odložit, aby se připravil na již zmíněnou Kodaň.

FC Kodaň

Ta má za sebou rovněž úspěšně zvládnuté úvodní předkolo konferenční ligy, když přejela ve dvou zápasech Magpies z Gibraltaru celkem 8:1. Na rozdíl od Ostravy ale Kodaň v neděli nastoupí ještě k ligovému zápasů, což svědčí o tom, že si na Baník věří.

Ostravané ovšem mají, na rozdíl od Sparty v loňském ročníku, malou výhodu. Do zápasů mohou jít s čistou hlavou, neboť hlavním favoritem je Kodaň. Všichni však víme, jak se hráči v Ostravě proti kvalitním soupeřům umí ukázat.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/zapas/C47wvrgF/#/prehled-zapasu/prehled-zapasu

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2024-25/450376/po-postupu-priprava-na-kodan-banik-pozadal-o-odklad-zapasu-v-karvine.html

https://www.fck.dk/en/news/fck-vs-banik-ostrava-conference-league-q3

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz