Hlavní obsah
Sport

Baníku se nedaří odtrhnout od zbytku ligy a připojit se k první trojce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Radek Homola/unsplash.com

Sparta, Slavia, Plzeň a pak dlouho nic. Tak vypadá situace v naší lize již několik let. Baník se v posledních dvou sezónách snaží o změnu, zatím však příliš úspěšný není.

Článek

Nový Baník

Před startem minulé sezony se Baník nacházel uprostřed velké proměny. Funkci sportovního ředitele již pár měsíců zastával Luděk Mikloško, který se nebál dát vale Pavlu Vrbovi, místo kterého dosadil na trenérskou židli Pavla Hapala.

Ten sice v první sezóně s týmem nikterak nezářil, v zákulisí se však již rodil plán a obměnu kádru, která nakonec přinesla doslova revoluci nejen co se sestavy týče, ale také herní styl doznal mnoha změn.

4. místo, ale co dál?

Hned následující sezonu Baník i přes turbulentní výkony zvládl, skončil čtvrtý a po letech navrátil evropské poháry do Ostravy. Propast mezi Baníkem a týmy na špici byl ale enormní.

Letos se zdá, že se situace i přes další posilování kádru zatím nemění. První souboj s týmem z top 3 skončil jasnou výhrou Plzně 3:1. Cesta ke zlepšení zde ale rozhodně je.

Trenér, trávník a kondice

Ač se hodně spekulovalo, a stále se hodně mluví, o pozici trenéra Hapala v klubu, je to právě on, kdo s týmem došel až do předkol Evropské Konferenční Ligy, přičemž ani v nich Baník rozhodně ostudu neudělal.

Zdá se tedy, že i přes mnohé kritiky Hapalova stylu je to kouč na správném místě. Baník by pro zvýšení kvality potřeboval zejména kvalitní trávník, který je na vítkovickému stadionu v doslova otřesném stavu. Nemluvě o tom, že Baník ve Vítkovicích hostuje a musí si sebou vozit všechny věci jak při výjezdu.

Další problém, který Ostravany trápí, je kondiční příprava. Ne že by hráči neměli dostatečnou fyzičku, ale v prvních patnácti minutách všech zápasů vždycky ztrácí a dlouho trvá, než se dostanou do tempa.

Zdroje:

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2024-25/451331/prekop-po-vyhre-baniku-chceme-mit-nedobytny-hrad-kritizoval-travnik.html

https://isport.blesk.cz/1-liga-skupina-o-titul

https://tv.isport.blesk.cz/video/9232137/banik-nezral-travu-a-skvely-adu-trestal-proc-do-toho-ale-hapal-nerizl-driv.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz