Hlavní obsah
Sport

Baráž o extraligu není sport. Jágrovo Kladno by se mělo stydět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jerry Yu/unsplash.com

A opět je to tady. Profesionální klub má celou sezónu tak říkajíc na salámu, ale extraligu udrží. Buďme upřímní, Vsetín po náročném play-off neměl šanci.

Článek

Baráž o extraligu

To je téma, které se v českém hokeji skloňuje velmi často, aby také ne, když rok co rok na něj extraligový klub čeká desítky dnů volna a připrav. Zatímco vítěz Chance ligy je rád, když za týden doléčí alespoň pár hráčů.

Není tedy divu, že jednotlivé baráže vypadají vždy stejně. Ať se mistr snaží sebe víc, prohraje baráž ani neví jak. Ale o sportovní kvalitě to rozhodně není. Každý zápas baráže je v poslední třetině vidět oněch nespočet dnů volna navíc.

Jágrovo Kladno

Předně bych chtěl říct, že si Jaromíra Jágra velice vážím za to, co pro český hokej dokázal ve své hráčské kariéře. Bohužel s koncem jeho opravdu aktivní kariéry skončil i samotný přínos pro náš hokej.

Jeho Kladno si z baráže udělalo doslova byznys. Zatímco v průběhu extraligové sezóny jsou rok co rok jasně nejhorší a nezdá se, že by jim to vadilo, extraligu v baráži ustojí. Jsou sice horší než soupeř, ale mají daleko více sil a rychlosti.

Cesta ven

V podstatě vidím jen dvě možnosti východiska z patové situace, obě by však měly pro Jágra i jeho Kladno katastrofální následky. Tím prvním je samozřejmě celou baráž zrušit a poslední tým extraligy rovnou vyloučit.

Tím druhým pak je zavést opět play-out, tentokrát však ne v tabulce, ale pavoukem a na 4 vítězné zápasy. Tím by měly mužstva v baráži stejné podmínky i šance na úspěch. A baráž by se stala znovu opravdovou baráží.

Zdroje:

https://www.sport.cz/sekce/hokej-extraliga-tabulky-25

https://www.livesport.cz/tym/kladno/bLIKOB0K/vysledky/

https://www.livesport.cz/tym/vsetin/GvnDUa2f/vysledky/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz