Hlavní obsah
Sport

Barbora Krejčíková v sobotu poprvé pozvedne trofej pro vítěze Wimbledonu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Davidkenny91/ixabay.com

Na letošním ročníku nejslavnějšího tenisového turnaje na světě se píše pohádkový příběh. Příběh o outsiderovi, který v předchozích turnajích sotva postoupil z prvního kola, dokráčel až do finále.

Článek

Barbora Krejčíková

Řeč není o nikom jiném než o české tenistce, která si momentálně plní sny na londýnských kurtech. I přes to, že do turnaje vstupovala bez ambicí, ji nyní od titulu dělí jediný zápas. Tu největší favoritku na vítězství však již Krejčíková zdolala v semifinále.

Barbora není žádné ořezávátko a na okruhu WTA se pohybuje již řadu let. Zejména pak ve čtyřhře patří k těm nejlepším na světě. Získat však titul z dvouhry, zvlášť na Wimbledonu, by nebyl jen splněný sen, ale i vzdání holdu Martině Novotné, jež byla její trenérkou.

Spanilá jízda

Krejčíková vstoupila do turnaje jako 31. hráčka žebříčku WTA a v prvních třech kolech postupně zdolala Rusku Kuděrmetovovou, Američanku Volynetsovou a po skreči i Španělku Maneirovou.

Od osmifinále však začala Barbora hrát proti hráčkám, které jsou ve světovém žebříčku výš než ona sama. A tak po cestě do finále nejprve zdolala 11. hračku světa z USA Collinsovou, 13. Lotyšku Ostapenkovou a naposledy po urputném boji a skvělé otočce vyhrála v semifinále nad 4. hračkou světa Rybakinovou z Kazachstánu.

Salátová mísa

V sobotu čeká Krejčířovou poslední krok k zisku salátové mísy pro šampionku Wimbledonu. Proti ní se postaví další těžká soupeřka, tentokráte 7. hráčka žebříčku WTA Italka Paoliniová, která do finále vstoupí coby favoritka.

Naše neúnavná bojovnice ale proti favoritkám nastupuje již od osmifinále a zde to nebude jiné. Věřím, že to bude právě naše hračka, která pozvedne salátovou mísu v sobotu nad hlavu a naváže tak na úspěchy své bývalé trenérky Novotné, či na úspěchy Petry Kvitové.

Zdroje:

https://www.sport.cz/clanek/tenis-krejcikova-pred-zivotni-bitvou-ve-wimbledonu-v-ceste-ji-stoji-rybakinova-5031782#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest244_hpdop_comments_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

https://www.livesport.cz/tenis/wta-dvouhry/wimbledon/pavouk/#/QHutzSaC/draw

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Barbora_Krej%C4%8D%C3%ADkov%C3%A1

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz