Hlavní obsah
Sport

Boj o evropské poháry se blíží. Kdo postoupí přímo a kdo se ještě nadře?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vienna Reyes/unsplash.com

Již tento víkend nás čeká poslední kolo základní části Fortuna ligy, která nám týmy rozdělí do třech skupin. Kdo bude bojovat o evropské poháry a jaký je klíč k postupu?

Článek

Pět klubů pro Evropu

Kouzlo evropských pohárů v příští sezoně ochutná hned pět zástupců naší země. Klíč k postupu se může zdát složitý, zvlášť když je skrze pohár ve hře Zlín. Jejich šance je však mizivá a tak tuto variantu vypustíme.

Aktuální situace v lize vypadá poměrně jasně a dvě místa v předkolech ligy mistrů si s největší pravděpodobností rozdělí Sparta se Slavií, zatímco vstupenku do předkola Evropské ligy by si s přehledem měla uhlídat plzeňská Viktoria.

Litý boj o konferenční ligu

Zbývají mám tak dvě místa v předkolech evropské konferenční ligy. Zde to začíná být zajímavé, neboť 4. tým tabulky si sice zajistí svou účast v Evropě okamžitě, ale ten pátý, bude muset po konci sezóny vyzvat vítěze skupiny o umístění.

A právě tady začíná ten správný boj. 4. je momentálně Baník Ostrava, který jde jako poslední tým v lize do posledního kola s jistotou účasti v mistrovské skupině. Hned o bod za ním je však Mladá Boleslav.

O mistrovskou skupinu v posledním kole ještě zabojuje na dálku krom Boleslavi Slovácko s Libercem, které však poslední kolo hraje na horké ostravské půdě, kde bude Baník usilovat o posílení poslední pozice zajišťující přímý postup do Evropy

Zbývající válečníci

Jistotu střední části tabulky má olomoucká Sigma, Hradec Králové a Teplice, zatímco všichni účastníci skupiny o udržení jsou již známí a nikdo od 11. místa v tabulce již nemá šanci na postup výš.

Je jasné, že poslední kolo bude extrémně zajímavé a díky pěti účastníkům v Evropě, a možnosti postupu i ze středové části tabulky, se máme i v nadstavbě na co těšit. Nehledě na to, že ani o titulu ještě není rozhodnuto.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/text/122-herni-model-ligy

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=1&month=0&round=0&type=1

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz