Hlavní obsah
Sport

Černý týden českých klubů v Evropě, jediný bod ze čtyř zápasů je málo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Uplynulý týden nám přinesl mnoho zajímavých poznání o našich klubech hrajících v pohárové Evropě. Největším zklamáním byla pro mě Sparta

Článek

Návrat do Anglie

Všichni si jistě stále vzpomínáme na jarní dvojzápas Sparty s Liverpoolem, kde Pražané zejména svou naivitou vyfasovali dva debakly. Čekal jsem tak letos, že proti Manchesteru City přijde poučení a výrazně lepší výkon.

Ten se ovšem dostavil jen v první půli, kde Sparta dobře bránila a chodila do zajímavých brejků. V druhém dějství už to však opět byla ta naivní Sparta, která po zásluze dostala výprask.

Marná Boleslav

Mladá Boleslav přivítala na své půdě Lugano, které si odvezlo domů plný počet bodů za výhru 1:0. Nutno podotknout, že zaslouženě.

Lugano mělo od začátku více ze hry, hrozilo šancemi a Boleslav vyrážela především do brejků, které ovšem nedokázala vyřešit. Po špatném odkopu Trmala šlo navíc Lugano do vedení.

Boleslav měla řadu šancí alespoň srovnat, střeleckou mušku však nenašla ani ve dvou penaltách, které měla k dispozici a po zásluze tak prohrála.

Nešťastné ztráty

Výrazně lepší výkony předvedla Viktoria Plzeň se Slavií, i zde to ale stačilo jen na jeden bod Viktoriánů, kteří proti řeckému PAOKu Soluň vedli 2:0, po červené kartě Dweha ale v závěru o náskok přišli.

Slavia vyrazila, podobně jako Sparta, do boje s týmem z top ligy. Ve španělském Bilbau prohrála 1:0 jen díky špatné mušce sešívaných. Slavia byla lepším týmem, jen nedokázala dát gól. Naopak inkasovala z ojedinělé šance.

Zdroje:

Přímé přenosy zápasů

https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/evropska-liga-3-kolo-athletic-bilbao-slavia-praha-zpravodajstvi-online-vysledek.A241024_181230_fot_pohary_duff

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-liga-mistru-sparta-manchester-city-online-5038779

https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/evropska-liga-3-kolo-paok-solun-plzen-online-zpravodajstvi.A241024_164052_fot_pohary_tals

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-konferencni-liga-boleslav-hraje-v-konferencni-lize-o-prvni-body-hosti-lugano-5038847

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz