Hlavní obsah
Sport

Češi bodově vyrovnali nejhorší výkon na ME ve fotbale v novodobé historii

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

Česká reprezentace odehrála na letošním fotbalovém Euru tři utkání, z nichž získala jediný bod. Trenér Hašek tak navázal na výkon Pavla Vrby z roku 2016, což není moc dobrá vizitka.

Článek

Ivan Hašek

Trenér, jenž byl jmenován až po úspěšném postupu na letošní Euro, měl jediný cíl. Připravit mužstvo na nadcházející šampionát, neudělat ostudu a pokusit se postoupit do další fáze turnaje.

Ani jedna část jeho prvního úkolu u reprezentace však nedopadla dobře. Český národní tým totiž nepředvedl pod jeho taktovkou nic z jeho možného potenciálu. Sledovat některé pasáže naší hry pak bylo doslova mučení.

Euro 2024

První utkání proti Portugalsku mělo jasného favorita a podle toho to na hřišti vypadalo. Češi měli v první půli problém vůbec přejít na útočnou půli a nebýt nervozity Portugalců v druhé půli, neměli by jsme ani jednu střelu na bránu. Nakonec jsme dali šťastný gól, i tak jsme ale zaslouženě prohráli.

Daleko více zamrzelo trápení proti Gruzii ve druhém zápase, kde bod za remízu byl doslova vydřený a zejména v útoku jsme se v podstatě nenašli. Poslední duel o všechno s Tureckem zahodil už v prvním poločase červenou kartou Barák, přesto jsme ve druhé půli předvedli nejlepší výkon na turnaji.

Hašek jako špatná volba

Jasně nepovedený turnaj nabízí otázku, zdá povolání Haška do trenérského křesla nebyla chyba. Upřímně si však myslím, že největší chybou byla ztráta Jaroslava Šilhavého, který měl plnou podporu hráčů a dovedl tým k postupu na šampionát.

Mediální masáž každého drobného neúspěchu a následné tlaky uvnitř reprezentace se měly řešit podstatně dříve, než to Šilhavého a jeho tým psychicky dohnalo k rezignaci. Ostatně takový Pavel Hapal taky není mezi fanoušky příliš oblíbený a přesto se Baník těší z evropských pohárů po mnoha letech.

Přímé přenosy zápasů

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sport-fotbal-euro-fotbal-neni-hokej-sbohem-euro-pro-cechy-sampionat-skoncil-254678

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-euro-me-2024-kdy-hraji-cesi-program-5017984

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz