Hlavní obsah
Sport

Češi budou mistři letošního MS v ledním hokeji, Švýcarům nedáme šanci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: LOGAN WEAVER/unsplash

Semifinálové duely letošního MS v Praze a Ostravě máme za sebou. Ve finále si to ve vyprodané aréně rozdáme se Švýcarskem, zatímco jen o bronz zabojují vítězové skupin Kanada se Švédskem.

Článek

Bronzové Švédsko?

Švédové udělali na turnaji vše správně, vyhráli skupinu, přešli přes čtvrtfinále a stopku jim vystavil až česky národní tým. Výprask 7:3, který rozhodl o jejich neúspěchu, Švédy zabolel, přesto je považuji za favorita do duelu o bronz.

Kanada dotáhla semifinále až do nájezdů, kde definitivně padla se Švýcarskem. A právě borci ze zámoří mohou mít velký problém najít motivaci do posledního utkání, když nebudou hrát o zlato. Přece jen to bude teprve podruhé za deset let, co nenastoupí ve finále.

Domácí zlato

Naše reprezentace je momentálně v ohromné euforii. Oba vyřazovací duely jsme zvládli nejen výsledkově, ale také herně, takticky a psychicky. Oproti Švýcarsku máme hned několik patrných výhod do finále.

Tou první je jednoznačně Lukáš Dostál. Nejenže proti USA vychytal nulu, v semifinále chytil Švédsku hned několik gólů a jednoznačně prokázal, že je základním kamenem českého národního týmu.

Týmovost, Voráček a Bob a Bobek

Týmová hra, obětavost a bojovnost jsou z našich hráčů cítit z každého střídání, padání do střel nejen v oslabení je pak v našem nároďáku doslova denním chlebem. To jsou přesně ctnosti, které tým ženou k úspěchu.

Nedílnou součástí síly našeho týmu byl příjezd dvojice Zacha Pastrňák, na kterou soupeři musejí nasazovat to nejlepší, co mají. Dávají tak větší klid na útočné akce ostatním řadám, což se ostatně projevilo i v semifinále .

Mezi české výhody nesmíme opomenout přidat ani domácí prostředí, kde je zcela zjevné, komu vyprodaná hala fandí, atmosféra místy až nahání husí kůži, což se na každém mistrovství nestává. Dvojice Bob a Bobek pak skvěle doplňují kulisu a i ve finále jistě potáhne český tým ke zlatu.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/hokej/svet/mistrovstvi-sveta/#/Y1TmoQZG/draw

Přímé přenosy a záznamy utkání

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz