Hlavní obsah
Sport

Češi proti Portugalsku příjemně překvapili, někteří zářili, jiní propadli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Český národní tým má za sebou první vystoupení. A nutno podotknout, že výrazně předčil naše očekávání. Ač se Haškovi svěřenci museli celý zápas bránit, dokázali jít do vedení a hrát o body až do konce.

Článek

Týmová práce

Trenér Hašek naordinoval hráčům pro zápas s Portugalskem jasnou taktiku. Důkladná obrana měla být prošpikovaná útočnými výpady dvojce Schick a Kuchta. V prvním poločase však zůstalo jen u bránění.

Ve druhém dějství začali Češi i útočit a bylo to znát. Najednou jsme měli pasáže, kdy jsme Portugalce nepustili k míči, vytvářeli si šance a dali jsme i gól. Pak ovšem přepnuli Portugalci na vyšší stupeň a nakonec otočili.

Nejlepší výkony

Jedním z pilířů obrany České reprezentace byl jednoznačně mladý stoper Hranáč, který několikrát dokázal uhasit nebezpečí na poslední chvíli a po celý zápas byl nejlepším obráncem na hřišti. Nebýt jeho zákroků, nebylo by to tak nazpívané až do konce.

Výborný zápas odehrál i Jindřich Staněk, jenž si poradil s mnoha nepříjemnými střelami a jedinou kaňkou na jeho výkonu budiž nemastné a neslané vyřazení balónu do Hranáčovy nohy, což zavinilo vyrovnávací gól Portugalců. Nutno však podotknout, že jinak Staněk několik gólů Portugalsku chytil.

Propadáky utkání

O jeden ze dvou propadáků zápasu se postaral Douděra. Byl sice hlavní postavou našeho jediného gólu, to však nevykoupí množství chyb a neuvěřitelně marnou rozehrávkou po zisku míče. Místo rychlých brejků jsme tak díky němu odevzdávali míč soupeři.

Jednoznačně nejslabším článkem naší základní jedenáctky byl Jan Kuchta. V rámci přechodu do útoku nedokázal snad ani jednou posbírat odražený míč po souboji jeho parťáka Schicka, o špatném postavení v obranné činnosti raději nemluvě. Opět se ukázalo, že jeho reprezentační forma je slabá.

Zdroje:

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/koubek-chce-posilit-zalohu-a-hranace-podporil-je-bez-viny-napsal-jsem-mu-ze-byl-vyborny/6672de2f61d8d47534df23d8

Přímý přenos utkání

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz