Hlavní obsah
Sport

Češi si zahrají finále s Kanadou. Švédsko i Švýcarsko v sobotu zapláče

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jerry Yu/unsplash.com

V sobotu začne finálový víkend mistrovství světa v ledním hokeji a česká reprezentace bude po výhře ve čtvrtfinále nad USA u toho. Ostatně čtvrtfinálové duely nám poodkryly karty všech semifinalistů.

Článek

Nejtvrdší hra

Kanada v duelu se Slovenskem ukázala hned několik tváří. Tou první, kterou bych chtěl zmínit, je tvrdost hry, která je největší ze všech týmů na mistrovství. Ostatně 4 vyloučení za nesportovní chování, hrubost a krosček je víc než dost.

Jenže na druhou stranu tady máme 6 gólů ve čtvrtfinále, to už se pak těžko poráží takto produktivní tým. V semifinále si to Kanada rozdá se Švýcarskem, které již jednou ve skupině porazilo.

Nejlepší týmový výkon

A teď již k naší reprezentaci. Ve skupině to nebyl vůbec špatný výkon, přesto jsme museli sklonit hlavy jak před Švýcarskem, tak před Kanadou. Ve čtvrtfinále jsme ale podali suverénně nejlepší týmový výkon, kde se hráči zastupovali v těžkých pozicích, padali do střel a výkon gólmana Dostála byl fenomenální.

Opět se ukázalo, jak je důležité pro českou reprezentaci mít jasnou jedničku v bráně, jedničku, o kterou se může tým nejen opřít, ale za kterou také bude ochotný položit i život. To jsme přesně viděli ve čtvrtfinále. Ne gólmana a 19 hráčů v poli, ale jeden tým, u kterého bylo jedno, kdo kdy hraje a na jaké pozici.

Semifinále

Švédsko na první dobrou vypadá jako nejlepší tým mistrovství, jenže ruku na srdce, jejich skupina nebyla tak těžká. Do semifinále z ní postoupili jen oni a to po nemastném výkonu proti trápícímu se Finsku. Češi si s nimi poradí a v neděli budeme sledovat naše borce po letech bojovat o zlato.

Kanada vyzve Švýcarsko, které je nevyzpytatelné a vždy, když přešli do semifinále, hráli i finále. Přesto postoupí Kanada, která si již jeden malér s podceněním soupeře užila a i se Slovenskem, i přes postup, to nebyla extra jízda. Jejich ofenzivní síla ale bude nad švýcarské síly.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/hokej/svet/mistrovstvi-sveta/tabulka/#/GQIhppkN/table

Přímé přenosy a záznamy utkání

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz