Hlavní obsah
Sport

Češi v úvodním duelu MS přejedou Finsko, a započnou tak cestu za medailí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Alex Korolkoff/Unsplash

Česká reprezentace pod vedením Radima Rulíka odstartuje již v pátek večer svou pouť domácím mistrovstvím světa. Hned na úvod však musí čeští hokejisté zvládnout souboj s velmi silným Finskem.

Článek

Brankářská jednička

Na mistrovstvích bývá zvykem během náročné skupiny gólmany střídat, čehož se jistě dočkáme i letos v podání naší reprezentace. Proti Finům za mě nejspíš nastoupí Mrázek, jehož dlouhodobé výkony v NHL mají nejvyšší kvalitu.

Stejně tak očekávám, že to bude právě on, kdo se stane jedničkou pro čtvrtfinále. Záda by mu měl kryt David Rittich, který má za sebou podstatně lepší sezónu než Vejmelka, jehož nominaci nechápu. Raději bych zde viděl pardubického Willa či vítkovického Klimeše.

Nepovedené České hry

Naši reprezentanti dostali v rámci přípravy v Českých hokejových hrách tři silné facky a skóre 2:10 ze třech duelů nevěstí nic dobrého. Na druhou stranu nepovedená příprava bývá mnohdy lepší než ta, která je úspěšná a tým uchlácholí.

Nutno podotknout, že na přípravě se podílelo neuvěřitelných 35 hráčů, kteří ani nebyli mezi sebou nikterak sehraní. Týdenní příprava konečné sestavy sice není dlouhá, progres by ale měl být znám již v prvním utkání.

Domácí prostředí

Každá pětka každé formace včetně brankářů bude mít na ledě o jednoho hráče navíc. Český tým poženou k úspěchu fanoušci, kteří jistě vytvoří bouřlivou atmosféru a poženou naše borce k úspěchu.

Češi letos na medaili rozhodně mají a nezdá se mi, že by byl tým slabý. Překvapivé vyškrtnutí některých hráčů ze sestavy může naopak tým, který zbyl, velmi posílit. Zdá se, že Rulík ví co dělá a nepovedené české hry byly jen důsledkem nadměrně širokého kádru a rotací formací.

Zdroje:

https://isport.blesk.cz/clanek/hokej-reprezentace-ms-v-hokeji-2024/445409/nominace-na-ms-v-hokeji-rulikuv-rez-konci-vrana-i-nosek-posila-z-nhl.html

https://www.betarena.cz/rubriky/sportovni-clanky/ceske-hokejove-hry-program-a-vysledky_6078.html

https://isport.blesk.cz/ms-v-hokeji-2024-program-skupiny-vstupenky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz