Hlavní obsah
Sport

České kluby míří do pohárů aneb soupeři tria Sparta Baník Boleslav

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: bigbabybonze/pixabay.com

Krom toho, že za necelý týden odstartuje další ročník naší nejvyšší soutěže, o pár dní později vstoupí hned tři české kluby do pohárového dění.

Článek

Mladá Boleslav

Jediný tým, který již zná svého soupeře pro druhé předkolo, je právě parta pod vedením Pavla Hoftycha, která postoupila z posledního volného místa. Jejich prvním soupeřem na pouti Evropskou konferenční ligou je klub FK Transinvest. Boleslav je tak pro tento dvojzápas jasným favoritem.

Litevský klub nezažívá úplně zdařilou sezónu a v lize (hrající systémem jaro-podzim) mu náleží až osmá příčka, pouhý jeden bod od sestupu. Doma se hráčům ale v poslední době daří a předchozí 3 duely na domácí půdě vyhráli se skóre 8:1.

Baník Ostrava

I Ostravané by měli být ve druhém předkole jasným favoritem, ať už do něj postoupí Tallinna Kalev nebo Urartu. Estonský Kalev je na tom podobně jako boleslavský soupeř a je v plném běhu probíhající sezony, kde aktuálně drží šestou příčku.

To pro arménský Urartu byl první zápas předkola s Tallinnem také prvním zápasem celé sezóny. O to větší překvapení bylo, že čtvrtý tým arménské ligy dokázal v Estonsku vyhrát 2:1 a přiblížit se tak postupu do bojů s Baníkem Ostrava.

Sparta Praha

Pražané se podobně jako Baník dozví jméno svého soupeře až za pár dní. Ve druhém předkole ligy mistrů si to rozdají buď s islandským Vikingurem či s irským Shamrockem. První duel těchto klubu skončil remízou, a tak ani jeden z nich není postupu blíž.

Oba dva kluby mají své sezóny v plném proudu, a zatímco Shamrock aktuálně hájí čtvrtou příčku první irské ligy, Vikingur dokonce na Islandu vede a pyšní se náskokem pěti bodů. Ať tak či tak, Sparta by měla být jasným favoritem pro oba soupeře. A to i přes to, že na Letné došlo k mnoha změnám.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/tym/transinvest/4ts3eKC1/tabulka/#/fFx0aZBa/table/overall

https://www.livesport.cz/tym/tallinna-kalev/jyEPhJp2/

https://www.livesport.cz/tym/urartu/nVkmt9Nn/

https://www.livesport.cz/tym/vikingur-reykjavik/hdKpCN4d/

https://www.livesport.cz/tym/shamrock-rovers/KIN6lmnH/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz