Hlavní obsah
Sport

Čeští mladíci ve čtvrtfinále MS vyhořeli. Z postupu se raduje Slovensko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: LOGAN WEAVER/unsplash.com

Čeští reprezentanti do osmnácti let odehráli slušnou základní skupinu, až na poslední duel, kdy padli s outsiderem z Kazachstánu. Jenže ani ve čtvrtfinále se z toho nedokázali Češi oklepat a prohráli.

Článek

Bez gólmana se vyhrát nedá

Nezbývá, než poblahopřát našim sousedům k zaslouženému postupu, i tak by se dal zápas okomentovat. Nemastný a neslaný výkon, okořeněný ne zrovna přesvědčivým výkonem gólmana, ani nemohl dopadnout jinak než porážkou.

Co se samotného výkonu brankáře Jakuba Miloty týče, dostat jeden gól pomalou střelou od modré bez teče, nebo pustit plácnutí puku od bočního mantinelu a ještě z otočky, nevypadá moc dobře. Úplně to smazalo jinak solidní výkon.

Chabý útok

Zbytek mužstva ale není obětním beránkem, ani oni nedokázali předvést nic, co by mělo patřičnou nadstavbu. Přehrávání střeleckých pozic nahrávkami do horších prostorů a střelba z nevýhodných míst sice připisovala počet střel, ale rozhodně ne počet vyložených šancí.

Připojíme li velké problémy v defenzivě při vyvíjení tlaku na kotouč v moci soupeře, můžeme brát porážku o jeden gól ještě pozitivně. S těžkým srdcem říkám, že tento výkon nebyl hodný ani postupu do čtvrtfinále, natož v něm uspět.

Tak zase za rok

Letošní šampionát hráčů do osmnácti let tedy pro české svěřence končí a nutno dodat, že zaslouženě. To ovšem neznamená, že by měli na hokej zanevřet a skončit s ním. Právě naopak chybami a porážkami, byť důležitými, se mohou něco naučit.

Osobně očekávám, že i přes špatný výkon v bráně, uvidíme Jakuba Milotu jednoho dne v nějakém dresu týmu NHL. I v tomto utkání, krom dvou minel, předvedl dobrý výkon. Ovšem musí na sobě ještě hodně zapracovat.

Zdroje:

https://www.sport.cz/clanek/hokej-reprezentace-klicova-bitva-pro-ceskou-osmnactku-ve-ctvrtfinale-ms-bude-celit-slovensku-5027486#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Přímý přenos utkání

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz