Hlavní obsah
Sport

Dominance RedBullu v F1 skončila. Ani v Belgii neměla potřebný výkon

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Michael Kostelic/pixabay.com

Poslední závod F1 proběhl uplynulý víkend na jedné z nejoblíbenějších tratí celého seriálu. Ti, kteří čekali, že se Max Verstappen vrátí do čela a po delší době vyhraje, byli zklamaní.

Článek

Kolísavý RedBull

Kvalifikace se v podstatě povedla jak Verstappenovi, tak Pérezovi, kteří obsadili první a třetí místo, je to však výsledek především deště, při kterém RedBull jezdí rychleji. Max Verstappen navíc očekávaně překročil limit nových dílů na voze, čímž se ve startovní listině propadl na jedenácté místo. To by ale pro tuto stáj a pro Maxe neměl být problém.

Závodní tempo

Samotný závod nastavil RedBullu jasné zrcadlo, že jsou již pryč doby, kdy vévodili okruhům. Verstappen se sice rychle prokousal na sedmé místo, bylo to však na dlouhou dobu vše.

Ze závodního tempa obou monopostů bylo jasně vidět, že líp než RedBull je na tom nejen McLaren, ale také Ferrari a Mercedes. Pérez tak úplně propadl, přičemž Maxovi se podařilo vyjet alespoň páté místo.

Finálové čachry

Tak, jak je ve světě Formule 1 poslední dobou zvykem, ani v Belgii neskončil závod tradičně. Původně totiž vyhrál po úchvatné jízdě George Russell, před svým týmovým kolegou Hamiltonem. Třetí místo si pak vybojoval Piastri na McLarenu.

Jenže Russellův vůz po závodě nesplnil limity pro minimální váhu, a ač šlo o pouhý 1,5 kilogramu, byl George po právu diskvalifikován. Vítězem VC Belgie se tak stal Lewis Hamilton na Mercedesu.

Druhé místo pak obsadil Piastri se svým McLarenem, přičemž na třetí příčku povyskočil Leclerc se svým Ferrari. Až za nimi se krčil Verstappen, jenž je týmovou jedničkou dnes již vyhasínajícího RedBullu.

Zdroje:

https://www.garaz.cz/clanek/novinky-fanousci-f1-po-dalsim-fiasku-zuri-za-diskvalifikaci-viteze-nejspis-mohla-i-zvlastnost-slavneho-okruhu-21012957

https://www.formula1.com/en/results/2024/races/1242/belgium/qualifying

https://www.formula1.com/en/results/2024/races/1242/belgium/race-result

Přímý přenos kvalifikace a závodu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz