Hlavní obsah
Sport

Euro 2024: Češi postoupí ze skupiny z druhého místa a zahrají si osmifinále

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vienna Reyes/unsplash.com

MS v ledním hokeji je již za námi a je na čase se posunout zase o kousek dál. Po vrcholu hokejovém je čas také na ten fotbalový. Euro začíná za pár dní a Češi i na něm plánují zanechat svou stopu.

Článek

Skupinová fáze

Naši reprezentaci nečeká zrovna jednoduchý úkol. Ve skupině má totiž Portugalsko, Turecko a Gruzii. Haškovi svěřenci tak musí splnit povinnou výhru proti Gruzii a o postup si to rozdat v přímém souboji s Tureckem. Nedá se očekávat, že by byli Češi schopni porazit Portugalsko.

Portugalci totiž v rámci kvalifikace neztratili ani bod. 10 zápasů, 10 výher a skóre 36:2 je vizitka, která musí strašit všechny účastníky turnaje. Velkou výhodou našich hráčů je fakt, že od nás nikdo nic nečeká, do turnaje tak můžeme jít s čistou hlavou.

Gruzínská jízda

Utkání, které s jistotou jako jediné musíme zvládnout za tři body, je to s Gruzií. Tým, který není na evropské scéně nikterak výrazný, je poměrně jasným outsiderem naší skupiny. Ani oni se však do Německa nepoletí jen zúčastnit a budou chtít urvat nějaký ten bodík.

Gruzie je tým dvou tváří. Na jedné straně umí prohrát s Marokem, na tu druhou ale dokázal porazit v baráži o Euro 2024 silné Řecko, což naznačuje, že se Gruzie umí připravit na opravdu důležité zápasy a potrápit i silnější týmy.

Turecké peklo

Doslova peklo na hřišti nás ale čeká v souboji s Tureckem. Pokud Češi i Turci vyhrají nad Gruzii a zároveň padnou s Portugalskem, může stačit na postup i remíza. O postupujícím by pak rozhodlo lepší skóre s ostatními soupeři. Vzhledem k tomu, že k souboji s Turky dojde až v posledním zápase skupiny, bude již také předem jasné, komu daná remíze bude stačit.

Samotný zápas s Tureckem bude ale tak jako tak tvrdý a plný osobních soubojů. Nedá se očekávat, že půjde o přehlídku technických dovedností, právě naopak. Přesto si v posledním utkání Češi vykopou postup do osmifinále.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/tym/turecko/QeijuHo5/vysledky/

https://www.livesport.cz/fotbal/evropa/euro/#/EcpQtcVi/table

https://www.livesport.cz/tym/gruzie/YVovjspA/vysledky/

https://www.livesport.cz/tym/portugalsko/WvJrjFVN/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz