Hlavní obsah
Sport

Finále Ligy mistrů je tady! Dokáže Dortmund překvapit věhlasný Real Madrid?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Fauzan Saari/unsplash.com

Letošní rok je pro českého sportovního nadšence nabitý k prasknutí. Dramatický závěr ligy prošpikovaný MS v ledním hokeji a blížící se fotbalové Euro nás odklonilo od dění Ligy mistrů a jeho finále.

Článek

Finále LM

Je pravdou, že ani já letos nikterak výrazně nesledoval jarní část Ligy mistrů, finále je však událost, kterou si ujít rozhodně nenechám. Zvlášť poté, co se do něj probojoval německý Dortmund, ve kterém hrávali Tomáš Rosický a Jan Koller, dostalo finále zvláštní náboj.

Na druhé straně hřiště se mu postaví letošní vítěz španělské ligy Real Madrid, který ukončil sezónu s jasným náskokem deseti bodů na druhou Barcelonu. Španělský gigant je zároveň i favoritem na vítězství Ligy mistrů.

Real Madrid

Madridský klub má za sebou velmi úspěšnou sezónu, vždyť poslední a zároveň jedinou porážku utrpěl 24. září loňského roku, kdy prohrál v lize 3:1 na půdě Atl. Madrid. Ten samý klub dokázal Real vyřadit i z Copa del Rey 18. ledna, k tomu však Atlético potřebovalo prodloužení.

Dominantní jízda Realu tak jistě směřuje k vítězství Ligy mistrů a nutno podotknout, že má madridský celek všechny předpoklady k tomu, aby tento úkol splnil. Porážka ve finále LM by byla pro Real velkým zklamáním.

Borussia Dortmund

BvB nemá za sebou ani zdaleka tak povedenou sezónu jako jejich finálový soupeř. Nejen že v lize Dortmund obsadil až páté místo s propastnou ztrátou 27 bodů, v poháru došel německý klub jen do osmifinále, kde začátkem prosince nestačil na Augsburg.

Postup do finále Ligy mistrů je tak pro klub spíše malý zázrak, který si hráči i trenéři užívají. Poslední zápas sezóny si tak mohou zahrát s chutí, což ve výsledku může hrát důležitou roli. Dortmund totiž půjde do finále s čistou hlavou a bez stresu na kopačkách.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/tym/real-madrid/W8mj7MDD/vysledky/

https://www.livesport.cz/tym/real-madrid/W8mj7MDD/tabulka/#/SbZJTabs/table/overall

https://www.livesport.cz/tym/dortmund/nP1i5US1/tabulka/#/OWq2ju22/table/overall

https://www.livesport.cz/tym/dortmund/nP1i5US1/vysledky/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz