Hlavní obsah
Sport

Fortuna liga se blíží do finále. Kdo si zahraje o evropské poháry?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Jak ubíhají týdny, fotbalová liga spěje ke svému konci, alespoň tedy co se základní části týče. O první šestku, která postoupí do bojů o Evropu, se však stále svádí tuhý boj. Kdo bude šťastnější?

Článek

Baník, Boleslav a Slovácko

Baník, v současné době nejžhavější kandidát na doplnění pražských S a Plzně v první šestce, se po dlouhých měsících prosadil na domácí půdě a potvrdil výhry, které si odvezl z hřišť soupeřů. To mu zaručilo posun na čtvrté místo tabulky, na kterém se díky špatným výsledkům Slovácka stále drží.

Mladá Boleslav na jaře také hraje prim a ukazuje se, že změna trenéra neubrala škodovkářům nic z toho, co předváděli na podzim. Začátek jara, kdy se tomuto klubu nedařilo, je už dávno pryč a Boleslav se momentálně vyhřívá na 5. místě tabulky jediný bod za Baníkem Ostrava.

Zato Slovácko jako by se rozhodlo, že evropské poháry příští sezonu hrát nechtějí. Jejich bilance z posledních týdnů je tristní a Slovácko se pomalu propadá tabulkou. Aktuálně je sice šesté, ale společně s Olomoucí jsou nejslabšími celky v bojích o mistrovskou skupinu Fortuna ligy.

Silní pronásledovatelé

Slabé výkony Slovácka a Olomouce nahrávají do kapsy týmům ze středu tabulky. Do boje o mistrovskou skupinu se tak hlásí zejména Liberec, jenž ztrácí na Slovácko pouhý bod a výhry v posledních kolech jim dávají reálnou šanci zamíchat s kartami. Nutno podotknout, že tým z pod Ještědu na to rozhodně má.

Osmá Olomouc ztrácí tři kola před koncem šest bodů a ukazuje se, za ani změna trenéra Sigmě nepomohla, spíše naopak. Jejich pozice a možnost postoupit do první šestky je tak již spíše teoretická a ani se nezdá, že by na to v současné době Sigma měla. Podobná, ještě o bod horší, je situace u Teplic. Ty však ani ambice na boj o Evropu neměly.

Jisti členové

Tři kluby, které jsou v současné době kvalitativně odskočené od ostatních, moc představovat nemusím. Pražská Sparta a Slavie si to letos rozdají o titul mistra Fortuna ligy a bude to jistě ještě zajímavá podívaná.

Třetí Plzeň už ztrácí hodně, navíc v posledních kolech nehrají v lize příliš dobře. Na rozdíl od pražských týmu jsou to ale oni, kdo mají ještě povinnosti v evropských pohárech.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=1&month=0&round=0&type=1

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

Přímé přenosy zápasů Fortuna ligy

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/hradec-kralove-fotbal-prvni-liga-hejkal.A240224_779332_fotbal_jrv

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz