Hlavní obsah
Sport

Fotbal, nebo UFC? Chance liga je prošpikovaná červenými kartami

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Omar Ram/unsplash.com

Letošní ročník tuzemské nejvyšší fotbalové ligy je v mnohém jiný než ty předchozí. A ne jen co se názvu ligy týče, ale také v přístupu rozhodčích i hráčů samotných

Článek

VAR jako dobrý učitel

Jedna z mnohých novinek v letošním ročníku Chance ligy bezesporu je přístup rozhodčích při posuzování jednotlivých situací, sudí se totiž postupně přestávají bát udělování červených karet.

Video rozhodčí, jenž se již v naší lize zabydlel, poskytl sudím zpětnou vazbu v posuzování zákroků a v rozlišení, který že kartónek záškodníkovi ukázat. Výsledkem budiž, oproti minulým sezónám, abnormální počet udělených červených karet.

Pomocníci na place

Ač by se mohlo zdát, že systém VAR, spolu s nebojácnými rozhodčími, budou fungovat jako prevence proti tvrdým až zákeřným zákrokům, opak je pravdou. I když některé karty jsou za nevinné srážky, za většinu z nich si za ně hráči mohou sami.

Trenéři jednotlivcích klubů tak mají nad čím přemýšlet, neboť jejich svěřenci mají problémy dohrát utkání v plném počtu, o čemž se již přesvědčily všechny kluby Chance ligy.

Těžké zásahy

Několik červených karet v každém kole ovšem znamená pro kluby velký problém, neboť musí neustále hledat náhrady na jednotlivé posty a mít výrazně širší kádr, než bývalo zvykem.

Výjimku snad tvoří pouze čtveřice Sparta, Slavia, Plzeň a Baník. Ostatní kluby ale takovou zásobu kvalitních hráčů nemají a každé vyloučení se může projevit na výkonu v dalších utkáních.

Zdroje:

https://www.idnes.cz/fotbal/databanka/chance-liga-20242025-hracske-statistiky-cervene-karty.Upl494564

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/chance-liga-11-kolo-sigma-olomouc-bohemians-praha-kliment-cervena.A241006_191130_fotbal_duff

https://www.ruik.cz/chance-liga-ve-znameni-cervenych-karet-uplynule-desate-kolo-prepsalo-historii-ceske-ligy-davny-rekord-ale-neprekonalo/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz