Hlavní obsah
Sport

Fotbalová liga posunula časy zápasů kvůli MS. Bude to počátek revoluce?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Jako mnoho z vás, jsem si i já všiml, že čas víkendového derby mezi Spartou a Slavií má posunutý výkop na 17:30. Událo se tak proto, aby fandové měli možnost vidět duel české reprezentace proti Norsku.

Článek

MS 2024 v Praze a Ostravě

Již v pátek odstartuje světový šampionát, který se po letech odehraje v našich kotlinách. Naše reprezentace zahájí MS v pátek před půl devátou večerní a o den později hraje ve stejný čas druhý zápas základní skupiny.

Právě proto začne sobotní derby pražských S již v 17:30, lidé tak budou mít dostatek času na přesun ať už na zimní stadion, domů, či do nějaké té hospůdky, odkud budou moci zápas sledovat od prvních minut.

Počátek revoluce?

Nevím jak to mají v hlavách v ligové asociací a v O2, ale je fakt, že již pár let netrpělivě vyhlížím změnu v rozložení ligových víkendů. Multidimenze je sice krásná věc, avšak 4 časy pro všechna utkání je za mě málo.

Naše nejvyšší soutěž má vysokou sledovanost a vzhledem k počtu ligových účastníků v podstatě ani nepotřebujeme hrát tři utkání v jeden čas. Roztažení zápasů do více časů a dnů by naopak ještě přidalo na atraktivitě. Za páteční večerní předehrávky bych se určitě nezlobil.

Trendy v Evropě

Roztahování zápasů do co největšího počtu dní a časů můžeme vidět i v prakticky ve všech evropských ligách včetně Anglie, Německa, Španělska či Itálie. Zvlášť Italové nejen že hrají od pátku do pondělí, o víkendech zde navíc najdeme zápasy i v dopoledních hodinách.

Není to až tak dávno, co se i v našich končinách hrávalo v pátek i v pondělí a chápu, že v dobách, kdy se vysílal jediný zápas z celého týdne, to nedávalo smysl. Situace je však dnes přesně opačná, tudíž by změny mohly být ku prospěchu věci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz