Hlavní obsah
Sport

Gólové hody v Hradci Klrálové aneb když ani 7 branek k výhře nestačí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: makabera/pixabay.com

Na severu naší země se v rámci extraligy odehrál souboj, který se jen tak nevidí. 16 gólů v jednom zápase totiž nepadá každý den. O to zajímavější pak je, že byl zápas vyrovnaný až do konce.

Článek

HC Vítkovice

Ostravský trenér David Bruk nemá příliš důvodů k radosti. Ačkoliv jeho tým dokázal dát na horké hradecké půdě 7 branek, na body to nakonec nestačilo. Ještě hůře se po zápase musel cítit Vítkovický gólman Lukáš Klimeš, jenž lovil puk ze své brány rovnou 8× (devátý gól Hradec vstřelil do prázdné brány).

Pro vítkovické to tak byl již druhý gólově zběsilý duel, neboť již v minulém kole prohráli těsně s Kladnem 5:6 v prodloužení. Nyní sice dokázaly Vítkovice ještě dva góly navrch přidat, jenže Hradec dokázal pokořit vítkovickou obranu hned devětkrát. Dohromady tak mají Ostravané z posledních dvou kol jediný bod s brutálním skóre 12:15.

Hradec Králové

To na severu Čech však píší úplně jiný příběh. V předchozím kole dokázali naprosto vynulovat útočnou sílu ambiciózní Sparty Praha, s Vítkovicemi to však měli hradečtí podstatně složitější. Zápas se totiž zvrhl v kanonádu, ve které v každé třetině padlo alespoň 5 branek.

V závěru druhé třetiny Hradec prohrával 6:4 a zdálo se, že Vítkovice začínají mít přece jen zápas pod kontrolou, avšak Hradečtí dokázali v samotném závěru druhé části snížit, načež v závěrečné části strhli vedení na svou stranu. Konečný výsledek 9:7 tak patří mezi pět zápasů Extraligy, ve kterých padlo nejvíce gólů v její historii.

Rekord byl blízko

16 přesných zásahů zapsal souboj do historických tabulek po bok Třince s Českými Budějovicemi, kteří zapsali shodně výsledek 9:7 v roce 2021 a Sparty s Olomoucí, kterým se v lednu roku 1998 podařilo uhrát remízu 8:8. Víc gólů v jednom utkání bylo v celé historii extraligy k vidění již jen na Kladně, za to rovnou dvakrát.

Nejprve Kladno roku 1993 rozstřílelo Jindřichův Hradec vysoko 13:4, o dva roky později pak v kanonádě se Třincem Rytíři podlehli 7:10. V uplynulém kole tak Hradci s Vítkovicemi chyběl jediný gól k dorovnání tohoto rekordu, dva přesné zásahy by již znamenaly naprostý rekord v počtu gólů v jednom zápase.

Zdroje:

Přímý přenos zápasu Hradec Králové : HC Vítkovice

https://isport.blesk.cz/clanek/hokej-tipsport-extraliga/453550/historicky-blazinec-v-hradci-druha-tretina-saigon-duel-hodte-do-kose.html

https://sportrevue.isport.blesk.cz/divoke-hokejove-vecery-pripomente-si-3-vyhry-nejvyssim-brankovym-rozdilem-v-historii-ceske-extraligy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz