Hlavní obsah
Sport

Hokejové MS 2024 v Praze a Ostravě letos bude nabité hráči z NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jerry Yu/unsplash.com

Již v pátek vypukne největší hokejový svátek roku a Češi v něm mají jediný cíl. Získat konečně na domácí půdě cenný kov a prezentovat český hokej na nejvyšší úrovni.

Článek

Sestava ČR

Zatímco tým v obraně a útoku mi přijde hodně zajímavý, z brankářské trojce jsem trochu zklamaný. Je mi líto, že nedostal na MS šanci ani jeden gólman z naší ligy. Takový Klimeš z Vítkovic nebo Will z Pardubic by jistě trojici Dostál, Rittich a Mrázek dokázali nahradit.

V obraně je složení velmi zajímavé a líbí se mi mix zkušenosti doplněný mládím, které potřebuje každý tým, našeho nevyjímaje. Útok je složený až na pár jmen podle předpokladů, jsem rád, že na MS nejede Vrána, kterému forma vydrží vždy jen na chvilku.

NHL je NHL

Letos se na nás valí doslova lavina hráčů z NHL. V českém týmu je prozatím sedum zástupců této ligy, Kanada jich přihlásila rovnou 21 a Švédsko si doveze na MS hned 16 borců ze zámoří. Máme se tedy na co těšit, čeká nás totiž tvrdý boj plný hitů a zajímavých výkonu.

Ne všechny týmy jdou ale cestou, že hráči z NHL mají vždy přednost. Ať už se podíváme na náš tým, kde dal trenér Rulík košem hned několika hráčům z NHL, takové Finsko má většinu týmu postavenou z vlastní ligy. I zde se najde pár hráčů ze zámoří, ale jde jen o doplnění týmu.

Šance na úspěch

Dávno jsou pryč doby, kdy Češi patřili mezi smetánku nejlepších. Týmy se naopak vyrovnávají a adeptů na semifinále, tudíž i na boj o medaile je hned 7. Krom naší party tam najdeme Kanadu, USA, Finsko, Švédsko, Švýcarsko a poslední dobou se sem snaží vtlačit také Německo.

Náš cíl je jasný. Zapomenout na brněnskou blamáž, ke které se raději nebudu vyjadřovat, odehrát základní skupinu tak, abychom se vyvarovali nejlepšímu z Ostravy a postoupit do semifinále. I potencionální čtvrté místo bych považoval za úspěch.

Zdroje:

https://www.betarena.cz/rubriky/hokej/nominace-na-ms-v-hokeji-2024-tymy-soupisky-treneri_9183.html#svedsko

https://www.sport.cz/clanek/hokej-sest-mistru-sveta-vcetne-bedarda-kanada-veze-do-prahy-hvezdy-5027621

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz