Hlavní obsah
Sport

Hůř už Baník Ostrava začít sezonu nemohl. Má vůbec na evropské poháry?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dominik Kuhn/unsplash.com

Ostravský Baník v úvodním kole nového ročníku Chance ligy prohrál. To je ovšem nejmenší problém, který by měl do čtvrtka Pavel Hapal a jeho tým vyřešit.

Článek

První zápas sezony

Již v průběhu přípravy Baník nedokázal to, co se od něho očekávalo. Nebyl výrazně lepším týmem na hřišti, šance, které si vypracoval, spálil a směrem dozadu vždy inkasoval. Nebýt posledního zápasu přípravy, neměla by Ostrava jediné vítězství.

První utkání ligy mělo fanouškům ukázat, že výsledky ani hra v přípravě nejsou podstatné, jenže Baník nezačal hrát fotbal ani tentokrát. Nezbývá, než poblahopřát Bohemians k zaslouženému vítězství a třem bodům.

Hapal ven?

Hlavní kouč Baníku Ostrava Pavel Hapal je mezi fanoušky ostravského klubu poměrně neoblíbený. A není divu, systém se třemi obránci nefungoval loni, kdy se klubu začalo dařit až poté, co se začalo hrát na čtyři obránce. A k překvapení všech nasadil Hapal tři obránce i letos.

I přes to, že Baník nebyl schopný v tomto rozestavení žádné kloudné rozehrávky, natož vytvoření gólové šance, Hapal tvrdošíjně ponechal své hráče napospas, nepokusil se o změnu, a pouze měnil na hřišti post za post.

Evropská konferenční liga

Baník má jen pár dní na to, aby si první zápas sezony nějakým způsobem rozebral a vyhodnotil. Již ve čtvrtek večer se totiž v Ostravě odehraje úvodní zápas druhého předkola Evropské konferenční ligy.

Do evropských pohárů Baník postoupil po čtrnácti letech a jistě nebude chtít vypadnout hned v úvodním předkole. K postupu ale bude muset Baník předvést výrazně lepší výkon.

Zdroje:

https://www.efotbal.cz/clanek-245490-Banikovske-posily-mimo-hru-Musi-se-sehrat-vysvetloval-Hapal-Proc-riskoval-se-tremi-stopery.html

Přímý přenos utkání

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz