Hlavní obsah
Sport

Já vám to říkal, Češi jsou po 14 letech mistři světa v ledním hokeji

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

Není to ani 24 hodin, co jsem psal o tom, že Češi nedají Švýcarům ve finále šanci. A tak se také stalo. Češi předvedli perfektní výkon a v čele s Lukášem Dostálem dominovali.

Článek

Souboj o bronz

V odpoledním utkání dvou zklamaných semifinalistů Švédsko ukázalo svou sílu. Přesně tu sílu, kterou nedokázali najít v semifinále proti české reprezentaci. Překvapením bylo nasazení Gustavssona do brány i přes to, že od nás dostal 7 gólů.

Ani Kanada, u které jsem se obával ztráty koncentrace, nezabalila kufry předčasně a byla Švédsku více než důstojným soupeřem. Přesto to byla země tří korunek, která se radovala ze zisku cenného kovu.

Mistři!!!

Dlouhých 14 let čekali Češi na zlatou medaili z mistrovství světa v ledním hokeji. O to příjemnější pak je, že jsme se zlata dočkali na domácí půdě před vyprodanou halou, která vytvářela naší reprezentaci elektrizující kulisu. Finále jsme zvládli na jedničku a ať se snažím sebevíc, nevidím jedinou kaňku v zápase.

Své uznání si však zaslouží i švýcarský soupeř, který hrál ve finále důstojnou roli a nedal nám nic zadarmo. Zejména bych pak rád vyzdvihl, že i za nepříznivého stavu ani jednoho hráče nenapadlo sáhnout k zákeřným zákrokům, Švýcarsko tak prohrálo se ctí a se zdviženou hlavou.

Zlatý šampionát

V letošním roce se nám mistrovství opravdu povedlo, a to nejen po sportovní stránce. Opět jsme dokázali zlomit návštěvnický rekord, čímž jsme ukázali, jak moc je pro nás hokej důležitý, i když nejde jen o náš tým.

Výborná organizace, skvělá show a hala praskající ve švech je sen každého účastníka šampionátu a nic na tom nezmění ani problémy s klimatizací v ostravské aréně, které trápilo všechny přítomné. Lépe to snad nemohlo ani dopadnout.

Nejlepší z nejlepších

Pokud bych měl vybrat tři nejlepší hráče naší reprezentace, byli by to Dostál, Zacha a Gudas. Vím, že je to trojce překvapivá s výjimkou Lukáše Dostála, který v play off vychytal dvě nuly, má to však své důvody.

Gudas odvedl skvělou práci a v zápasech o všechno byl nejlepším obráncem České republiky, zatímco Zacha pro změnu přijel ve stínu Pastrňáka, a přesto nás dokázal dostat přes Spojené státy v tom nejtěžším utkání.

Zdroje:

https://medium.seznam.cz/clanek/l-p-cesi-budou-mistri-letosniho-ms-v-lednim-hokeji-svycarum-nedame-sanci-65045

https://www.livesport.cz/hokej/svet/mistrovstvi-sveta/#/Y1TmoQZG/draw

Přímé přenosy a záznamy utkání

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz