Hlavní obsah
Sport

Jágr a jeho Kladno vyhlásilo čistku. Končí hráči i trenéři, ale co dál?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Alex Korolkoff/Unsplash

Rytíři Kladno mají za sebou další sezónu plnou mizérie a bezmoci, zakončenou vítěznou, avšak kvalitu neodrážející baráží. Ví o tom i Jaromír Jágr, který proto z pozice majitele začal jednat.

Článek

Uplynulá sezóna

Jedno je jisté, extraligové týmy do Kladna jezdí rády, neboť nikde jinde to nemají tak jednoduché jako právě zde. Toť smutná vizitka týmu, který je, či byl, v péči mnoha matadorů českého hokeje.

Jenže ani jména jako Frolík, Klepiš, Procházka či Smoleňák úspěch nezaručí. A tak není divu, že již několikáté celoroční selhání Kladna dohnalo Jágra k většímu řezu. Otázkou tak zůstává, zda li to rytířům vyjde a bude to ku prospěchu.

Mohutné odchody

V hokejových týmech bývá poměrně běžné, že hráči v týmech nezůstávají věčně. Výjimku tvoří pouze zlomek hráčů, ze kterých se při angažmá stali srdcaři. Oznámit však konec hned sedmi hráčů v první den přestupového trhu je silná káva.

Navíc se dá počítat, že číslo ještě nebude konečné. V týmu končí hlavní trenér Otakar Vejvoda i jeho asistent Pavel Skrbek. Co mi přijde docela zarážející je fakt, že ze sedmi odchodů je pouze jeden starý hráč, který už má nejlepší za sebou.

Nová vize?

Rád bych se teď rozepsal o tom, že Jarda na Kladně moc dobře ví co dělá, jenže tenhle pocit opravdu nemám. Naopak se obávám, že Kladno bude chtít pokračovat v systému míchání přestárlých ale zkušených hráčů, velmi mladých možná talentů a neznámých zahraničních hráčů.

Neříkám že to Jágrovi a jeho klubu nemůže vyjít, v podstatě jim fandím, protože nemám rád předem rozhodnuté zápasy, ale je to riskantní systém postavený na třech až čtyřech hráčích, navíc ne zrovna v nejlepších hokejových letech.

Zdroje:

https://twitter.com/RytiriKladno/status/1785596677610418512

https://rytirikladno.cz/clanek.asp?id=Prvnich-12-jmen-na-soupisce-pro-pristi-sezonu-potvrzeno-louci-se-7-hracu-a-treneri-9050

https://www.sport.cz/clanek/hokej-extraliga-tresk-na-kladne-konci-trener-vejvoda-7-hracu-na-odchodu-5027440

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz