Hlavní obsah

Jágr ukázal, že na extraligu pořád má. Má na ní ale i jeho Kladno?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Makabera/pixabay.com

Již první dva zápasy nového ročníku extraligy ukázaly, že bude Jaromír Jágr velmi platným hráčem kladenských Rytířů. Navíc, jak se zdá, i celé Kladno má naději na solidní umístění

Článek

Nestárnoucí Legenda

V posledních měsících se toho o Jágrovi napsalo hodně. Od MS v ledním hokeji, po kterém přišlo oznámení o poslední hráčské sezoně slavné 68, je Jaromír pod drobnohledem. Všichni jsme byli zvědaví, v jaké kondici a formě se objeví na ledě, a zda na to ještě vůbec má.

Start letošního extraligového ročníku však ukázal, že je hokejová legenda připravena výborně nejen fyzicky, ale ani neztratila nic ze svého umu. Jágr si hned v úvodním duelu v Pardubicích připsal asistenci na jediný gól rytířů v utkání, zatímco v souboji se Spartou se již radoval z vítězné branky.

Rytíři Kladno

Kladenští hokejisté se dlouhodobě trápí, rok co rok jsou jasně poslední a svou extraligovou příslušnost musí hájit v kontroverzní baráži, jenž připomíná spíše frašku, než přehlídku hokejového umu.

Letošní ročník by ale, i s pomocí Jágra, mohl být úplně jiný. Kladno sice v prvním zápase padlo jasně 5:1 na půdě pardubického Dynama, to má ovšem výrazně vyšší cíle, než Rytíři. Ve druhém mači však již Kladeňáci slavili první výhru v sezoně, navíc proti neméně ambiciózní Spartě Praha.

Jágr v play-off

Výhra proti pražskému S může Jágrovo Kladno nakopnout k zajímavé sérii. Pokud by se totiž Rytířům podařilo vyhrát několik utkání v řadě, zvedlo by to jinak dlouhodobě zdecimovanému klubu sebevědomí, které jejich hráči potřebují jako sůl.

Navíc Kladno nepotřebuje hrát pohledný hokej, stačí jim, když se naučí vyhrávat vyrovnané bojovné souboje za tři body. Letos si umím představit, že by Kladno postoupilo přinejmenším do předkola Play-off.

Zdroje:

https://rytirikladno.cz/zapas.asp?id=2621

https://rytirikladno.cz/zapas.asp?id=2622

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz