Hlavní obsah
Sport

Jágrova poslední sezóna: statistikou neohromí, ale bez něj to Kladnu nejde

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: JirkaF/pixabay.com

Ikona českého hokeje nosící na zádech magické číslo 68 v poslední sezóně své kariéry sice neoslní počtem gólů či asistencí, ale bez něj to Kladno prostě neumí.

Článek

Rytíři Kladno

Kladenští hokejisté zažívají povedený vstup do sezony. Dokud neonemocněl Jágr, měli rytíři kladnou bilanci sedmi výher ku pěti porážkám, přičemž ani jednou neprohráli dvakrát za sebou.

Na cestě k bodům si dokonce připsali skalpy těch nejkvalitnějších týmu počínaje Spartou, přes Třinec, až po kanonádu ve Vítkovicích, kde k vítězství v prodloužení potřebovali nasázet 6 branek.

Jaromír Jágr

U všech těchto úspěchu byl pochopitelně i zlatý hoch z Nagana, který však není tak platným hráčem, jak by si sám jistě přál, tedy alespoň co se herních výkonu týče.

Jágr dal ve dvanácti zápasech jediný gól, připsal si dvě asistence a v tabule pravdy, která sčítá účast na ledě při vstřelených i inkasovaných gólech, dokonce svítí nelichotivá nula.

Není Jágr, nejsou body

Jak se ale nyní ukazuje, největší Jágrova síla není pro Rytíře na ledě, ale na střídačce a zejména v kabině. Právě díky jeho přítomnosti je Kladno schopné nadstandardních výkonů, díky kterým reálně uvažují o play-off.

Poslední zápas, ve kterém Jágr nastoupil, byla již výše zmíněná kanonáda proti Vítkovicím. Od té doby třikrát chyběl pro nemoc a jeho Kladno náhle třikrát v řadě prohrálo. Jako by to bez Jágra prostě nešlo.

Zdroje:

https://www.rytirikladno.cz/hrac.asp?id=4&sezona=2025&kategorie=

https://www.livesport.cz/tym/kladno/bLIKOB0K/vysledky/

https://www.hokej.cz/tipsport-extraliga/table

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz