Hlavní obsah
Sport

Jaromír Jágr zjistil, že je také jen člověk, přesto se nevzdává

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: JirkaF/pixabay.com

Legenda českého hokeje je letos samé překvapení od natáčení dokumentu až po kompletní návrat do hráčské role. Avšak i nestárnoucí hokejista narazil na fyzické limity.

Článek

Návrat na led

Možná si teď říkáte, že se Jarda tu a tam objevuje v soupisce kladenských rytířů každý rok, letošní ročník extraligy bude ale úplně jiný. Jágr by měl, pokud mu to zdraví dovolí, odehrát kompletní sezónu coby hráč.

A aby toho nebylo málo, bude se u toho i natáčet dokumentární film, který tuto Jaromírovu poslední hráčskou sezónu promítne i na filmové plátno. Zdá se tedy, že letošní ročník bude velmi zajímavý.

I Jarda je jen člověk

O tom, že má i Jágr určité fyzické limity, se sám hokejista přesvědčil poté, co neuposlechl svého poradce a vyrazil sprintovat. Aby toho nebylo málo, zatížil své kotníky závažím, aby z tréninku vyždímal co nejvíc.

To se mu však stalo osudným a Jaromír si poškodil zadní stehenní sval, čímž si přípravu na start extraligové sezony značně zkomplikoval. Naštěstí to vypadá, že Jarda start sezony stihne.

Klobouky dolů pánové

Ač se tedy hvězdný matador na vlastní kůži přesvědčil, že není superhrdinou, smekám před jeho výkony klobouk. V 52 letech se dostat do takové formy, aby mohl konkurovat o desítky let mladším hráčům, je něco, co můžeme jen tiše závidět.

Na letošní ročník extraligy se tak obzvlášť těším, zajímá mě totiž, jak dlouho to tempo Jágr vydrží, či jestli bude týmu v soupisce prospěšný. A i když Kladnu nefandím, doufám, že letos předvedou lepší výkon, než v předchozích sezónách.

Zdroje:

https://www.sport.cz/clanek/hokej-extraliga-dobre-zpravy-pro-kladno-jagr-by-mel-stihnout-zacatek-extraligy-5035917

https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/jaromir-jagr-film-dokument-posledni-sezona-hokej.A240716_161816_hokej_hrj

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz