Hlavní obsah
Sport

Jde si sparta pro double? Slavia ji nezastaví, ale Viktoria na to určitě má

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Fauzan Saari/unsplash.com

Fotbalová Sparta překonala drobnou krizi, kterou započal dvojzápasový debakl v Evropské lize. Pyšní se jistou účasti ve finále domácího poháru, i vedením ve Fortuna lize.

Článek

Letenská jízda

Po osmifinále Evropské ligy, kde Sparta inkasovala ve dvou utkáních s Liverpoolem neuvěřitelných 11 gólů, to se Spartou nevypadalo dobře. Všichni čekali, že to hráče psychicky položí na dno.

Ač se však Letenským herně příliš nedařilo, dokázali vždy, až na zápas s Mladou Boleslaví, vyhrát, včetně důležitého semifinále domácího poháru. Naposledy zvládli přestřílet čtvrtý Baník Ostrava 4:3.

Slavistická křeč

To ve Slavii se po slušném podzimu na jaře ukazuje, že ne každý nákup jim vyjde. Největším trnem v oku kabiny sešívaných je stoper David zima, jenž ani zdaleka nepředvádí to, co by měl.

Parta Jindřicha Trpišovského má však daleko větší problém. Není totiž schopná zvládat důležité zápasy, z pěti zápasů proti Plzni a Spartě vytěžila pouze dvě remízy, obě v pražských ligových derby. Jinak má na kontě dvě porážky s Plzní a vypadnutí z domácího poháru se Spartou.

Viktoria Plzeň

Jediný klub, který ještě může Spartu vyřadit z boje o domácí pohár je Plzeň. Zdá se, že je aktuálně v nejlepší formě, a nebýt jasného upřednostnění konferenční ligy před tou domácí v podzimní části, byl by to i favorit do boje o ligového šampiona.

Svěřenci Miroslava Koubka navíc předvedli, že jim ani náročný program plný těžkých soupeřů nevadí, což předvedli ve čtvrtfinále evropské konferenční ligy proti Fiorentině, během kterého udolali doma ve Fortuna lize Slavii.

Zdroje:

https://www.eurofotbal.cz/kluby/cesko/sparta-praha/zapasy/

https://www.eurofotbal.cz/kluby/cesko/slavia-praha/zapasy/

https://www.eurofotbal.cz/kluby/cesko/viktoria-plzen/zapasy/

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz