Hlavní obsah
Sport

Klubům z Fortuna ligy se do evropských pohárů nejspíš nechce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Fauzan Saari/unsplash.com

Skoro jakoby si kluby od čtvrtého Baníku níže bojující o evropské poháry řekly, že postoupit do milionářských soutěží nechtějí.

Článek

Baník a Liberec

Jediní soupeři v bojích o Evropu, kteří si to v posledním kole Fortuna ligy rozdali přímo proti sobě, byli právě Ostravané, kteří přivítali Liberec. Baník sice v zápase vedl o dvě branky, vítězství však neubránil a body se dělily.

Zatímco Baník hájil 4 místo, které jako poslední zaručuje přímý postup do Evropy, Liberec hrál o postup do elitní šestky nadstavbové části. Remíza na splnění cílů nakonec stačila pouze Ostravě, která udržela 4. příčku, Liberec si ale zahraje jen prostřední skupinu ligy.

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav v rámci posledního kola Fortuna ligy vyrazila do Jablonce, který má letos na jaře úplně jiné problémy, než jsou evropské poháry. Vypadá to však, že jejich účast ve skupině o sestup by mohla pro ně dopadnout dobře.

To Boleslav, která přijela bojovat o sesazení Baníku ze čtvrtého místa naprosto pohořela, celý zápas prohrávala a jen díky gólu Yusufa v nastavení zápasu vydolovala alespoň jeden bod, který však na jejich pátém místě nic nemění.

Slovácko

Slovácko se potácí velkou krizí a jejich výsledky v posledních kolech jsou nulové. V českých Budějovicích na půdě posledního klubu tabulky museli v závěru utkání odvracet další porážku, která by znamenala 4 prohru v pěti zápasech.

Hráči a trenéři Slovácka jsou nejspíš jediní, kdo jsou s remízou spokojení. Jejich klub sice nezvládl vyhrát ani v pátém utkání po sobě, přesto však mohou slavit postup do elitní šestky Fortuna ligy.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fortunaliga.cz/zapas/7715-fcb-lib

https://www.fortunaliga.cz/zapas/7711-fkj-mbl

https://www.fortunaliga.cz/zapas/7717-ceb-fcs

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz