Hlavní obsah
Sport

Konec dominance Sparty Praha, aneb letní letenský výprodej

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dominik Kuhn/unsplash.com

Od konce posledního ročníku Fortuna ligy uběhlo sotva pár dní a tým, jenž měl být po dvou triumfech horkým favoritem i pro příští sezónu, se začíná rychle rozpadat

Článek

Strůjce úspěchu

Asi nikdo nemůže namítat, že hlavní postavou vzestupu fotbalu na Letné v posledních letech je dánský trenér Brian Priske. Díky jeho příchodu do klubu se mohli letenští po dlouhé době radovat z trofeje.

V posledních dvou letech dovedl Priske Spartu ke dvěma titulům naší ligy, přičemž letošní ročník okořenil doublem díky výhře domácího poháru. To však bylo to poslední, co na na lavičce Sparty Praha dokázal. Vyslyšel totiž vábení věhlasného nizozemského klubu z Rotterdamu.

Letenské srdce

Krátce po něm Spartu téměř s jistotou opouští i největší srdcař a kapitán klubu Ladislav Krejčí. Ten pod Priskeho taktovkou dozrál v reprezentačního klíčového stopera se skvělou orientací i v útočné šestnáctce.

Není tak divu, že po dvou úspěšných sezónách po něm sáhla španělská Girona, kam již Krejčí odletěl doladit svůj přestup. Ač je to pro něj osobně jednoznačný posun v kariéře, pro Spartu začíná být zle.

Konec dominance?

Přijít o kapitána, srdcaře a gólového hráče společně s mozkem všech taktických operací v týmu, je prakticky v jeden okamžik děsivá rána. Pokud od organismu odeberte mozek a srdce, nastává rychlá smrt. A to přesně hrozí i Letenským.

Je jasné, že Sparta pod vedením Tomáše Rošického musí rychle jednat. Nejenže musí najít adekvátní náhradu do trenérské židle, musí také zapracovat na posílení obranné řady.

A aby toho nebylo málo, musí také najít kapitána, který bude ochotný pro Spartu potit krev a žrát trávu, to bude ten nejtěžší úkol. Jinak Spartě hrozí rychlý propad z vrcholu až na samotné dno. Sparta sice stále má kvalitní kádr, ovšem to neznamená záruku úspěchu.

Zdroje:

https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/sparta-krejci-girona-prestup-reprezentace-euro-2024.A240613_110003_euro-2024_duff

https://sparta.cz/cs/novinky/42739-brian-priske-odchazi-ze-sparty

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz