Hlavní obsah
Sport

Kuchta do reprezentace nepatří. Poslední zápas před eurem to jen potvrdil

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Česká reprezentace má již za sebou poslední přípravné zápasy před odjezdem na Euro. Obě utkání nám ukázaly naše největší slabiny i hráče, které bychom na Euro brát neměli.

Článek

Malta

První duel, který naší reprezentaci před mistrovstvím Evropy prověřil, se odehrál proti fotbalovému trpaslíku z Malty. Vysoký výsledek 7:1 však vypadá hezky jen na papíře, i když nutno podotknout, že útočná hra nám šla.

Obrana ale zažívala jeden kolaps za druhým a jediný uznaný inkasovaný gól je výsledek spíše špatné koncovky Malty a výborného výkonu našeho gólmana. Zima ve stoperské dvojici s Hranáčem opět nepřesvědčil a jeho výkony dál upadají.

Severní Makedonie

Druhý duel nám pro změnu ukázal, jak těžko se nám hraje do plné obrany. Místy mi hra české reprezentace připomínala spíše házenkáře, obléhající branku soupeře. Nakonec z toho nebyl ani jeden gól že hry, což pro hráče typu Hložek a Schick není dobré znamení.

Nejhorší výkon podal jednoznačně Kuchta. Ač je typ útočníka, který potřebuje svést pár soubojů, aby se dostal do hry, jeho chování v tomto duelu bylo úplně za hranou. Jen díky milosrdenství či nezájmu rozhodčího vyvázl za hrubé porušování pravidel bez vyloučení.

Euro 2024 Německo

Češi tak neodjíždějí na mistrovství Evropy zrovna v největší pohodě. I přes to, že trenér Hašek svůj tým po posledním přípravném utkání chválil, postupný útok nám příliš nejde a směrem dozadu jsme velmi křehcí.

Co se týče individuálních výkonů, neobstál ani zima, ani Kuchta. Nasazení těchto dvou hráčů znamená vysoké riziko neúspěchu. Naopak velmi dobrou formu ukázal Coufal, který jako jediný odehrál obě utkání a v obou hrál dobře.

Zdroje:

https://www.livesport.cz/h2h/fotbal/cesko-6LHwBDGU/severni-makedonie-GrTQ3oHB/#/overall

https://www.livesport.cz/zapas/fZgf9vte/#/prehled-zapasu/prehled-zapasu

Přímé přenosy zápasů

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz