Hlavní obsah
Sport

Mistrovská bude opět Slavia aneb co to ta Sparta zase dělá?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mitch Rosen/unsplash.com

Fortuna liga se nezadržitelně blíží do finále a s ním i do nadstavbové části. Ve hře o titul jsou však jen dva celky, nesmiřitelní rivalové z Prahy

Článek

Silná Sparta ?

Sparta Praha pod vedením Briana Priskeho po letech pookřála a získala v loňské sezóně titul. Kvalitní hrou a dobrými výsledky se prezentovala i v letošní podzimní části, a to nejen v domácích soutěžích, ale především v Evropské lize, kde odehrála hned několik na české poměry nadstandardních utkání.

Jenže pak přišlo jaro, během kterého došlo ke zkratu. Vše odstartovalo hrubě nepovedené dvojutkání proti anglickému Liverpoolu. Jistě, Sparta byla outsider a nikdo neočekával zázraky, ale dva jasné debakly srazily sebevědomí nejen všem hráčům, ale také fanouškům, pro které to měl být důstojný vrchol sezony.

Letenská křeč

Od té doby to jde se Spartou z kopce a zatímco v zimní přestávce opanovali ligu, teď již koukají Slavii za záda, i když jen s drobnou ztrátou. Poslední ligový zápas proti Boleslavi (1:1) nám však ukázal, že letenští nejsou vůbec v pohodě, a není to jen Preciadova vina, i když se nechal hloupě a naivně vyloučit.

Celá Sparta momentálně prochází krizi, je to znát nejen ze způsobu hry, kdy jejich dominance a tlak do brány není taková jako na podzim, ale také v osobních soubojích a zejména v emocích, kde je jistá rozladěnost z týmu cítit.

Slavia mistrem

Proto je můj tip na mistra letošního ročníku Fortuna ligy Slávie Praha, která sice také vypadla z Evropské ligy ve stejné fázi jako Sparta, ale ne s až tak extrémním kvalitativním rozdílem. Slavie dál hraje to, co se od ní očekává a momentálně zaslouženě vede ligu.

Pokud Brian Priske nedokáže usměrnit své svěřence a nedostane je alespoň do částečné pohody, bude mít Sparta v mistrovské skupině nadstavby velké problémy, neboť lehkých soupeřů tam opravdu mnoho nebude.

Zdroje:

https://www.betarena.cz/rubriky/sportovni-clanky/sparta-v-evrope-liga-mistru-evropska-liga_1477.html

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fortunaliga.cz/zapas/statistiky/7692-ac-sparta-praha-fk-mlada-boleslav#tab

Přímé přenosy zápasů Fortuna ligy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz