Hlavní obsah
Sport

Návrat Baníku do evropských pohárů aneb reklama na fotbal nejen na hřišti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sára Ferencová/se souhlasem

Okamžik, na který celá Ostrava čekala dlouhých 14 let, konečně nastal. Tentokrát to však vypadá, že se Baník v Evropě udrží déle než naposledy, v Ostravě totiž předvedl evropský výkon.

Článek

Světová atmosféra

Ochozy vítkovického stadionu se začaly postupně plnit hodinu a půl před úvodním výkopem, přičemž již rozcvička domácích před zápasem proběhla v bouřlivé atmosféře. Samotný nástup hráčů na hřiště včetně úvodního ceremoniálu byl tradičně doprovázen zpěvem baníkovské hymny, jak jinak než ve stoje se šály nad hlavou.

Nutno podotknout, že při poslechu chorálu v podání 13 500 fanoušků běhal nejen návštěvníkům mráz po zádech. Už těsně před výkopem bylo tedy jasné, že atmosféra bude mít světové parametry.

Kotel domácích spolupracoval po celý zápas se zbytkem stadionu, a tak ať člověk seděl kdekoli, rozhodně se nenudil. Od první do poslední minuty se skákalo, tleskalo, a zpívalo, kouzelnou atmosféru přerušila jen poločasová přestávka.

Evropský fotbal

Skvělý výkon však nepředvedli jen fanoušci, ale i samotní fotbalisté, kteří na soupeře vzlétli jako uragán, po půl hodině hry už Baník vedl 3:0. Sám trenér hostů na tiskové konferenci řekl, že nebyli připraveni na takovou rychlost hry, ani na tak bouřlivou atmosféru.

Je fakt, že Ostrava svého soupeře z Jerevanu drtila po celý zápas, nastřílela pět gólů a nebýt vypuštění závěrečného nastavení, radoval by se Markovič z první nuly v ostravském dresu. I tak ale mají modrobílí důvod k radosti, čtyř brankový náskok se bude Jerevanu v odvetě stahovat těžko.

Lepší to být nemohlo?

Vše, co se dělo na hřišti i v ochozech mělo nadstandardní kvalitu, nedostatky se tak budou hledat velmi obtížně. Jednu velkou kaňku však zápas přece jen měl. Problémy s cateringem má Baník dlouhodobě, a i tentokrát se ukázalo, že stadion není postaven tak, aby zvládl během přestávky obsloužit tolik lidi.

Než jsem si odskočil, vystál frontu na občerstvení a vrátil se zpět na své místo, hrála se už 55. minuta. Další stovky fanoušků se však na své místa vrátili ještě později. Přijít tímto způsobem o 15-20 minut zápasu jistě zamrzí, situace přímo na vítkovickém stadionu ale bohužel řešitelná není.

Zdroje:

Účast na stadionu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz