Hlavní obsah
Sport

Nostalgická Slavia přivedla Lingra zpět domů. Aby také ne, za tu cenu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tembela Bohle/pexels.com

Fotbalová Slavia přivádí dalšího hráče zlaté éry sešívaných. Ondřej Lingr odešel z Edenu teprve před půl rokem, přesto je již zpět, Slavia na celém transferu navíc pohádkově vydělala.

Článek

Ondřej Lingr

Ondra se v dresu sešívaných poprvé ukázal v sezóně 20/21, kdy v zimní přestávce přišel z Karviné. Postupem času se dostával stále více do hledáčku základní jedenáctky Jindřicha Trpišovského, až se z něj stal jeden ze základních stavebních kamenů týmu.

V loňské sezóně se Lingr dostal do velké formy, patřil k těm nejlepším, které Slavia měla k dispozici a úsilí, které ze sebe vydal, přineslo své zasloužené ovoce v podobě zahraničního angažmá.

Nejdražší hostování v historii?

Vyhlédl si ho nizozemský velkoklub Fryenoord, kam během zimního přestupového období odešel na hostování s obcí na přestup za 4 miliony eur. V létě se tak Lingr stal kmenovým hráčem nizozemského celku.

To vše i přes to, že se Ondra během půlročního hostování nikterak v týmu neprosadil, stejně však na tom byl i hlavní trenér, kterého v létě nahradil nám velmi dobře známý Brian Priske. Ani pod ním však Lingr do základu nenakoukl, a tak se začal zajímat o možnost návratu.

Slavia se nakonec s Feyenoordem domluvila na přestupu za sumu okolo 2,2 milionů eur, což „čirou náhodou“ odpovídá sumě, kterou ještě měl nizozemský celek za Lingra v rámci opce na přestup doplatit. Půl roční pobyt tohoto hráče tak Fryenoord stál okolo 1,8 milionů eur.

Návrat starých známých

Ondřej Lingr je již třetím hráčem, kterého se v poslední době pokusila Slavia přivést zpět do Edenu. Po úspěšném angažování Davida zimy, se sešívání pokoušeli získat i Petera Olayinku.

Po nezdaru s příchodem Olayinky, tak přišel na řadu návrat v Nizozemsku se trápícího Ondřeje Lingra, od kterého se nyní budou očekávat nadstandardní výkony.

Je však na pováženou, jestli je cesta návratů, či drahých nákupu v rámci naší ligy, tím správným způsobem, jak si znovu podmanit fotbalový národ. Zatím se to totiž sešívaným příliš nedaří.

Zdroje:

https://www.efotbal.cz/clanek-246336-Lingr-se-vraci-do-Slavie-Kluby-uz-se-dohodly-pisi-v-Nizozemsku-Sesivani-pry-nebudou-realne-platit-an.html

https://www.transfermarkt.com/ondrej-lingr/profil/spieler/321195

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz