Hlavní obsah
Sport

O titul hraje letos Sparta s Plzní. Slavii čeká boj o třetí místo s Baníkem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: dominik hofbauer/unsplash.com

Letošní ročník Chance ligy bude jiný než předchozí. Sparta válí, Plzeň má opět výbornou defenzívu, Baník udržel všechny své esa a navíc posílil. Zato Slavia doplatí na chabé přestupy.

Článek

Boj o titul

O tom, že nejžhavějším adeptem na zisk ligového titulu je pražská Sparta, si tady moc říkat ani nemusíme. Samotný start ligového ročníku, krom posledního zápasu se Slováckem, spolu s působením v předkolech Ligy Mistrů, mluví samo o sobě.

Hlavním soupeřem ovšem letos pro letenské nejspíš nebude Slavia, ale Viktoria Plzeň, která, krom ztráty chorého, nedoznala žádných výrazných ztrát. Chorý je navíc, jak se z prvních zápasů zdá, pro Plzeň nahraditelný.

Slavia nebo Baník

Slavia se v zápase proti Lille jasně přesvědčila že doby, kdy byla konkurenceschopná s top evropskými týmy, je pryč. Krom plzeňského Chorého, jenž zatím moc neukázal, nepřivedla ani žádné zajímavé jméno.

To Baník si vyzkoušel po 14 letech evropské poháry, a nebýt špatných penalt, vyřadil by zaslouženě dánského giganta ze hry. Ostravu však především trápí velmi špatná koncovka, pokud to ale prolomí, mají se v Praze i v Plzni na co těšit.

Mol cup

To v poháru je situace nejspíš trochu jiná. Slavia ho bude chtít určitě vyhrát, nechce totiž skončit opět bez trofeje, zálusk si bude dělat i ambiciózní Baník, který minimálně na podzim bude mít výhodu volnějšího programu.

Silná bude samozřejmě i Sparta, jenže pokud se jí podaří postoupit do jarní části Ligy Mistrů (počítám, že sparta zvládne i odvetu čtvrtého předkola), bude její priorita jednoduše jinde, než v domácím poháru.

Zdroje:

https://www.chanceliga.cz/tabulka

https://www.chanceliga.cz/rozpis-zapasu/2025?id_stage=1&month=0&round=0&type=1

Přímé přenosy Chance ligy

Přímé přenosy předkol evropských pohárů

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz