Hlavní obsah
Sport

Oslaví Sparta mistrovský titul, nebo ji Slavia v nadstavbě převálcuje?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tembela Bohle/pexels.com

Základní část Fortuna ligy je úspěšně za námi a karty jsou rozdány. Sparta má na Slavii náskok 4 bodů, čeká ji však ještě hodně náročná cesta k titulu.

Článek

Boj o titul

Jestli má mít Slavia nějakou šanci ještě Spartu předehnat a vyfouknout jí tak mistrovské oslavy, tak musí nejen že porazit Baník, Boleslav i Slovácko, ale hlavně musí vyhrát derby v přímém souboji se Spartou.

Dá se totiž očekávat, že Sparta i Slavia může ztratit body s plzeňskou Viktorií, které se tyto souboje daří vyhrávat. Vítězství v derby by tak mohlo znamenat i zisk titulu.

Sparta ve výhodě

To Sparta má nespornou výhodu. Pokud zvládne zápasy se slabšími týmy, může si v derby dovolit i prohrát, pokud Slavia nezíská v souboji s Plzní více bodů, než ona.

Oba pražské kluby odehrají souboje s Plzní na domácí půdě, přičemž v derby budou domácí letenští. Pražské kluby svou návštěvou rovněž potěší ostravský Baník, kterému se v Praze ani na jednom stadionu nedaří.

Boj o Evropu

V nižších patrech mistrovské skupiny propukne boj o postup do předkol evropské konferenční ligy, do kterých postoupí přímo jen 4. klub konečné tabulky. Ten pátý si to potom rozdá o postup s vítězem skupiny o umístění.

Podle současného rozložení klubů v tabulce a aktuální formy se zdá, že o čtvrté místo si to mezi sebou rozdají Baník Ostrava a Mladá Boleslav. Slovácko, jak se zdá, bude spíše jen otloukánkem mistrovské skupiny.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=2&month=0&round=1&type=2

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz